Hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A Boldogasszony Iskolanővérek hírlevelét azért indítottuk el, hogy programjainkról, kiadványainkról, életünk eseményeiről hírt adhassunk mindazoknak, akik valamilyen módon kötődnek hozzánk.

Feliratkozom!

Szívből gratulálunk!

Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy az általános iskolánk pedagógusa Veress Attiláné, az oktatási-nevelési területen végzett kiemelkedő munkájáért október 29-én Trefort Ágoston-díjban részesült.

Hétköznapok lelkigyakorlata

Adventben újra indul a Hétköznapok Lelkigyakorlata!

Szeretettel hívunk, hogy végezd velünk a hétköznapok lelkigyakorlatát, együtt keresve a csendet, az Istennel való kapcsolat megújulását, elmélyülését.

Üdvözöljük megújult honlapunkon!

Az iskolanoverek.hu novembertől megújult arculattal, újragondolt, de a régi értékeit őrző tartalommal jelentkezik.

Célunk, hogy honlapunk immár okostelefonon, egyéb mobil eszközökön is kényelmesen böngészhető legyen, és ablakot tárjon arra a színes, eleven és reményeink szerint vonzó közösségre, amelyet nővéreinkkel, társult tagjainkkal, iskoláink és más intézményeink munkatársaival, egykori és jelenlegi tanítványainkkal közösen építünk.

Utazás Tündérkertbe – Nevelési konferencia Erdélyben

„Ekkora bolondságot! És ekkora vagányságot!” – idézte fel Tornay M. Petra nővér sokak reakcióját, amikor véglegessé vált, hogy a következő nevelési konferenciánk Erdélyben lesz. Immár hatodik éve valamennyi iskolánk és missziónk nevelőit néhány napra találkozásra hívjuk.

Patronás siker az AVK-szakkör filmbemutatóján

avk tábor
avk tábor

A Patrona Hungariae és a Budapesti Piarista Gimnázium közös AVK (Audiovizuális Kommunikáció) szakköre bemutatta a 2018/19-es tanévben készült hét filmjét. A közönségszavazást egy lányfilm nyerte, a Bori és Márk című krimiparódia.

Boldogasszony zarándoklat Versecen

Versec zarándoklat
Versec zarándoklat

Délvidéki nővéreink is csatlakoztak jubileumi tanévünk megünnepléséhez: tizenegy település magyar közösségének több mint 200 tagja vett részt június 8-án, szombaton a Boldogasszony Iskolanővérek 155 éves bánáti jelenléte előtt tisztelgő zarándoklaton.

Svetitses diákok a Debreceni Egyetem tehetséggondozó programjában

tehetségkutató
tehetségkutató

A Svetits Gimnázium három 11. A osztályos diákja: Bódis Mira,  Holozsai Hanna és Tátrai Marcell részt vehettek  a Debreceni Egyetem tehetséggondozó mentorprogramjában, ahová dr. Pete László, a DE-BTK Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke hívta meg őket. Kutatásuk eredményéről a GRADUS Középiskolás Diákok Konferenciáján adtak számot.

A Boldogasszony Iskolanővérek erdélyi missziójának Mariánum Háza

A gyökerekhez való hűség indította el az erdélyi missziót 2004-ben. Az iskolanővéreknek valaha 19 házuk volt a mai Erdély területén, köztük a híres kolozsvári Mariánum. 2016-ban adták át a szovátai Mariánum Házat, mely szellemi-lelki utódja kíván lenni az egykori híres iskolának.

Régebbi híreink