Hírek

Kedves Barátaink, Munkatársak, Szülők, Diákok!

Fotó: Börcsök Kata
Fotó: Börcsök Kata

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben felelős fenntartóként a Kormány, az Operatív Törzs és az illetékes hatóságok utasításai szerint járunk el, és járnak el a köznevelési intézményeink. Magyarország kormányának döntése értelmében mától, 2020. március 16-tól bezárnak az iskolák, és digitális oktatási munkarend lép életbe, ezek szerint kell működtetni az oktatási rendszert, tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget.

Nagyböjti hangoló (6.)

Ma Lokodi Anna üzenetét küldjük. Anna az erdélyi Mikházáról származik, és negyedikes elemista kislányként ismerkedett meg a szovátai énekes missziónkkal. Később a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar tagja lett, majd zenei tanulmányokat folytatott, s ma már a misszió munkatársa.

Missziónkban szájmaszkok készülnek

A Mátraaljai Missziónkban három településén (Markazon, Halmajugrán, Vécsen) tevékenykednek nővéreink és önkéntes civilek, illetve civil szervezetek. Vécsen most szájmaszkok készülnek.

Hogyan birkóznak meg a digitális oktatással az iskolanővérek?

Az elmúlt héten nemcsak iskolai óráink, de kollégiumi közösségeink is a virtuális térbe költöztek. Arról, hogy milyen kreativitást és rugalmasságot igényel a kapcsolattartás, és hogy milyen különleges kihívásokat és kegyelmeket tartogat ez az újfajta élet- és munkarend, Gazdag M. Gemma és Győri M. Réka nővérek, a Patrona Hungariae Gimnázium tanárai és prefektái (kollégiumi nevelői) meséltek.

Taps a tanároknak

A világ tapssal köszöni meg az egészségügyben dolgozók munkáját. De nem feledkezhetünk meg a pedagógusokról sem, akiket hatalmas feladat elé állított a járvány okozta helyzet.

Nagyböjti hangoló (4.)

Ma Géczy M. Erzsébet nővértől kértünk lelki útravalót nagyböjtre, aki Johann Sebastian Bach Máté-passiójából választott részleteket.

Nagyböjti hangoló (5.)

A következő nagyböjti üzenetet Lukács Katalin tanárnő küldi, aki a debreceni Svetits Gimnázium magyar-angol szakos tanára.

Képes üzenet nővérközösségünktől

A Boldogasszony Iskolanővérek közössége szeretettel küldi ezt a fotókkal kísért üzenetet iskoláink minden otthon lévő tanítványának, azok családtagjainak, munkatársainknak, a társult tagoknak és minden kedves barátunknak.

Március 22. - Nemzetközi szolidaritási és imanap

A Női Általános Elöljárók Nemzetközi Uniója (UISG) március 22-ére az egész világot átfogó szolidaritási és imanapot hirdetett, hogy kifejezzék közelségüket elsősorban azokkal, akiket közvetlenül sújt a koronavírus-járvány

Hivatás éve – 2020. március 20.

Egy hónappal ezelőtt mondtuk el először közösen azt az imádságot, amit a 2020-ra meghirdetett Hivatás Évére írtunk. Akkor még nem sejtettük, hogy mekkorát fordul velünk a világ, s az akkor megfogalmazott mondatok mára más értelmet is nyernek. Ma arra kérünk mindenkit, hogy ki-ki a saját otthonában mondja el ezt az imádságot. És kérjük a Mindenhatót, hogy mindenki helyt tudjon állni a maga hivatásában ezekben a nehéz időkben.

Március 15.

Kedves nemzeti ünnepünket is otthon ünnepeljük. A csendes ünnepléshez szeretettel osztunk meg két különleges patronás kisfilmet, melyek az Évszázadok öröksége művelődéstörténeti versenyre készültek. A két hete forgatott alkotásokkal egyben erőt, bölcsességet kívánunk mindenkinek az új helyzet teremtette kihívásokhoz.

Patronás-piarista táncvizsga 2020

A hagyományos patronás-piarista tánciskolát lezáró bálra február 22-én került sor a Patronában. Az estéről és az azt megelőző felkészülésről Czire Hanga Debora 10. A osztályos tanuló számol be:...

Felhívás! FRISSÍTVE

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szociológia Intézetének oktatója (Dr. habil Bögre Zsuzsanna) és diákjai ( I. éves MA hallgatók) olyan egykori patronás diákok jelentkezését várják, akik a gimnázium tanulói voltak 1950-1960, 1960-1970 vagy 1970-1980 között. A megkeresés célja, hogy egy olyan beszélgetésre invitáljuk őket, amely az iskolás évek tapasztalatairól szól.

Renáta nővér doktori védése

Sikeresen védte meg "Búcsúk és búcsúlevelek a késő középkori Magyarországon" című történelemtudományi doktori dolgozatát Erős Katalin M. Renáta nővér. A védésre 2020. március 3-án került sor a a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Sophianum épületében.

Öregdiák-találkozó 2020

Sajnálattal értesítjük az érdeklődőket, hogy a meghirdetett rendkívüli veszélyhelyzet miatt az eddig meghirdetett rendezvényeink, így a Boldogasszony Kolostori Kávézóba tervezett nagyböjti alkalmak és az áprilisi öregdiák-találkozó is elmaradnak. Az eseményre regisztráltaknak értesítést küldünk.
Kérjük, további hírekért kísérjék figyelemmel honlapunkat, Facebook-oldalunkat.

Szívből gratulálunk!

Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy az általános iskolánk pedagógusa Veress Attiláné, az oktatási-nevelési területen végzett kiemelkedő munkájáért október 29-én Trefort Ágoston-díjban részesült.

Ökos családi nap a SZIGNUM-ban

A teremtésvédelem és a környezettudatosság témája köré szerveződött idei Családi napunk. A hagyományos közösségi programon előadásokkal, játékos állomásokkal és bábelőadással is vártuk a mintegy hatszáz résztvevőt.

Energiatudatos szemléletformáló kampány

A projekt neve: 

A Boldogasszony Iskolanővérek által üzemeltetett iskolák tanárainak és tanulóinak, valamint érintett hozzátartozóinak kampánya az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő szemléletformálás megvalósítására

Azonosítója: 

KEHOP-5.4.1-16-2016-00351

Új óvoda épült a Karolinában a magyar kormány támogatásával


EGYH-KCP-17-P-0174 és EGYH-KCP-18-P-0173

A Boldogasszony Iskolanővérek magyarországi tartománya által fenntartott Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium összetett intézmény falai között a kezdetek óta óvoda is működik.

Régebbi híreink