Paschalis nővér húsvéti üzenete

Paschalis nővér, akinek neve is húsvétit jelent, májusban lesz kilencvenkilenc éves. A télen elszenvedett combnyaktörés sem törte meg derűjét. Az ő ünnepi üzenetével és egy kis beszámolóval viszonozzuk az egykori tanítványok, jóbarátok imáját, érdeklődését, az eljuttatott figyelmességeket.

„A feltámadott Úr Jézus kegyelmével megújultan szívből kívánok Nektek áldott, boldog ünnepet!”

E mondat is mutatja, hogy Paschalis nővér, bár nagy szenvedésen ment át, és sok mindenről le kellett mondania a baleset következtében, mégis az Úr kegyelmébe kapaszkodva, békével a szívében és lelkében tölti mindennapjait. Korán reggel ébred, és elkezdi mondani a  rózsafüzért, melyet lehetőleg naponta teljes egészében elimádkozik. 

Van még egy sajátos imaformája is, melynek segítségével naponta az egész világért fohászkodik. Az irgalmasság rózsafüzérének fohászaival bejárja a földgolyót, és kéri a Mindenhatót, hogy a népek tapasztalják meg az ő irgalmas szeretetét.  Először a szomszédos országokért imádkozik. Ezután kéri Istent, hogy a világon sehol ne legyen fegyvergyártás és fegyverkereskedelem. Külön imádkozik a két Koreáért és a Szentföld békéjéért. Ezután sorra veszi a kontinenseket: Afrikát, Ázsiát, Ausztráliát és a szigetvilágot, Európát, Észak-, Közép- és Dél-Amerikát. Külön megemlékezik azokról az indiánokról, akik másodrangú állampolgárnak számítanak a hazájukban.

A világjárvány miatt nem mond külön imát, ebbe a régóta kialakított imádságba belefoglalja ezt a szándékot is.

Paschalis nővér ezen kívül sokat hallgatja a rádió katolikus adásait, és keményen dolgozik, amikor jön hozzá a gyógytornász. Bár a kórházban azt mondták annak idején, hogy nem rehabilitálható, mi, akik ismerjük az ő kitartó természetét, ezt nem vettük komolyan, és gyógytornászaink segítségével már eljutott odáig, hogy a tornaórán lassan elsétál járókerettel a folyosó végéig.

Nagy ajándéknak tartjuk, hogy itt él közösségünkben. Jelenleg ő a rendtartomány legidősebb tagja. Köszönjük, és továbbra is kérjük az érte mondott imát, a szeretettel teljes rágondolásokat.

Egy róla szóló, tavalyi írásunkat itt olvashatják

 

2020. április 13.