Családias hangulatban avatták fel a Karolina új óvodáját

A Boldogasszony Iskolanővérek magyarországi tartománya által fenntartott intézmény 850 diák oktatását-nevelését végzi, falai között a kezdetek óta óvoda is működik, jelenleg az intézményegység 125 gyermeket nevel. Az óvoda régi épületének állapota leromlott, ezért – ahogy korábban beszámoltunk róla – a fenntartó új épület megépítése mellett döntött.

A teljes beruházás költsége megközelítette a 820 millió forintot, amelynek nagyobb részét a magyar állam biztosította 450 millió forintos támogatásával.

 

Az építkezés tavaly júniusban a régi épület elbontásával kezdődött, és néhány napja fejeződött be az udvar rendezésével. Tegnap délután az új épület 250 négyzetméteres nagytermében avatták fel az óvodát.

Az intézmény igazgatójának rövid köszöntője után Lobmayer M. Judit, az intézményt fenntartó Boldogasszony Iskolanővérek magyarországi tartományának tartományfőnöke egy kedves történetet mesélt el a színes pólókba öltöztetett óvodásoknak, amely az őrangyalokról szólt.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára rövid megnyitó beszédében idézett az iskolanővérek szabályzatából, az emberekben rejlő tehetség kibontakoztatásáról, majd kiemelte, minden gyermek ajándék és lehetőség, amiért hálásnak kell lennünk.

– A gyermeket a Jóistentől kölcsönbe kaptuk az egyház, a nemzet és az egész emberiség számára – hangsúlyozta az államtitkár, valamint elmondta, hogy az új szegedi óvodaépület az óvodapedagógusok, a tanárok, a szülők és az egyház összefogásával, továbbá a kormány támogatásával épült fel.

Két iskolás és zenetanáruk fagottjátékkal kedveskedett az óvodásoknak, majd a nemzeti színű szalag átvágása után Kondé Lajos atya megszentelte az óvoda épületét. A plébános Békességet, Szeretet és Örömet kért az új óvoda lakóira, dolgozóira és családtagjaira.

A Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium szerdán felavatott Szent Őrangyalok Óvodáját a legkorszerűbb épületgépészeti megoldásokkal szerelték fel, így a kiváló óvodapedagógusok és a szeretetteljes légkör mellett a tárgyi feltételek is adottak a korábban megkezdett minőségi nevelőmunka folytatásához. Az új óvodaépülettel, megszépült udvarral és az öt óvodás csoporttal kiegészült Karolinába mostantól csaknem ezer gyermek jár.

Forrás és fotó: delmagyar.hu

Tovább a teljes cikkhez és képgalériához

A Magyar Kurír cikke az eseményről

 

 

2019. október 18.