Nővérek újratemetése

Negyvenkilenc szerzetesnő hamvait temetik újra január 8-án a pécsi dzsámiban, azaz a Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom altemplomában. A szerzetesnők közt van Hidvégi M. Karolina nővérünk is, aki 1989. január 10-én hunyt el Pécsett.

Karolina nővér Hild Vilmaként született 1901-ben Jászberényben. Szegeden lépett a jelöltek sorába 1928 karácsonyán. Magyar-német szakos tanárként tevékenykedett a szegedi iskolánk tanítóképzőjében.

Az újratemetett nővérek tizenhat szerzetesrend egykori tagjai, és a szétszóratást követően a Pécsi Püspökség épületében találtak menedéket. A kommunizmus utolsó két évtizedében haltak meg, és a Pécsi Köztemető egyik félreeső parcellájában temették el őket. Mivel nyughelyüket a közeljövőben felszámolják, a Pécsi Egyházmegye vállalta, hogy a nővérek földi maradványait méltó módon újratemeti.

A gyászszertartás január 8-án 11:00-kor kezdődik. A szentmisét Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök celebrálja. A szertartáson jelen lesz Lobmayer M. Judit tartományfőnöknőnk is.

A Pécsi Köztemetőben még hat nővérünk nyugszik. Aznap rájuk is gondoljunk egy fohásszal.

Híradás a pécsi egyházmegye honlapján

2020. január 07.