Nagycsütörtök

A szent háromnap mindegyikén szeretettel tesszük közé azt a lelkiségi útmutatót, amelyet Gallatz M. Klarissza nővérünk és Hervai Pál hittanárunk állított össze. Az útmutató diákoknak készült, de kortól függetlenül jó szívvel ajánljuk mindenkinek.

Bevezetés a nap liturgiájához

Misevlog Fábry Kornél atyával

Napi szentírási szakaszok:

Igenaptár

János evangéliuma 13. fejezet, lábmosás (felolvassa Zámbori Soma)

Javaslat az imádságra

Ma imádkozhatsz a lábmosás eseményével János evangéliumából: Jn 13,1-15.

Olvasd el a szöveget, engedve, hogy a szavak, történések megérintsenek. Elképzelheted, hogy te is ott ülsz az egyik tanítványként. Engedheted, hogy Jézus a te lábaidat is megmossa. Milyen párbeszéd bontakozik ki közöttetek?

Személyes átgondolásra – megosztásra a családban

Ma az Eucharisztia alapítására emlékezünk. Arra, hogy Jézus testét és vérét adta nekünk – és adja nekünk minden szentmisében. Önmagával táplál minket.

Mielőtt a mai estén az asztal köré leülünk, s talán ott is megtörjük a kenyeret, csendben megkérdezhetjük Jézustól: hogyan szeretnéd rajtam keresztül táplálni a testvéreimet? És hogyan táplálsz engem rajtuk keresztül? Emberségünk minden törékenységén átszűrődően, mégis valóságosan. Szabad a mai estén egymásnak kifejezni valamit ebből: „Köszönöm, hogy táplálod bennem az életet azáltal, hogy…” „Azzal adsz számomra erőt…”

Zene: Ubi caritas – himnusz a lábmosás szertartásához

Gregorián

Duruflé: Ubi caritas

2021. április 01.