Teremtésvédelem

Az élet méltóságára és az egész teremtett világ védelmére nevelünk, ezért szót emelünk és cselekszünk, együttműködve másokkal.
 

A témához kapcsolódó híreink

A Föld órája

A Föld órája akció 2006-ban indult, s azóta világszerte megrendezésre kerül március utolsó szombatjának estéjén. Az akcióhoz csatlakozók egy órára lekapcsolják a villanyt, és nem használnak áramot, csak ha feltétlenül szükséges. A cél elsősorban bolygónk megőrzése és a teremtett világ fenntartása iránti felelősségünk tudatosítása. 

December 10. - Emberi jogok világnapja

December 10-én, advent második vasárnapján meggyújtottuk a koszorún a második gyertyát is, kifejezve ezzel, hogy egyre közeledik a Világosság, aki békét és igazságosságot hoz az életünkbe. Ehhez a gondolathoz kapcsolódik az Emberi jogok világnapja is, mely szintén erre a napra esett, és amelyről világszerte megemlékeznek az iskolanővérek. Azzal a céllal tesszük ezt, hogy töredezett és sebzett világunkban „az igazságtalanság okai megszűnjenek, és felépüljön a béke, az igazságosság és a szeretet világa.” (A Boldogasszony Iskolanővérek Konstitúciójának 17.

A kategória összes híre