In memoriam dr. Nagy Mária Eleonóra

1934. augusztus 29. – 2020. november 8.

Elhunyt Dr. Nagy Mária Eleonóra, a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákjainak Országos Szövetségének első elnöke. A megalakulástól, 1991 novemberétől tizenkét éven át vezette a szövetséget. Nagy szeretettel, odaadással dolgozott az öregdiákok közötti kapcsolattartáson.

Miután átadta az elnökséget, továbbra is részt vett a szövetség és az alapítvány munkájában. Ez utóbbi létrejötte, melynek célja a nehéz helyzetben lévő öregdiákok és a rászoruló fiatal diákok segítése, is neki köszönhető.

Nóra a Svetits Gimnáziumban érettségizett 1952-ben. Kilencen végeztek abban az évben, közöttük volt Farkas M. Margaréta nővér is. Később ő ajánlotta Nórát, aki akkor bár elfoglalt fogorvosként dolgozott, mégis vállalta az elnöki feladatot.

Dr. Nagy Nóráról Prevozné Balog Irén és Faragóné dr. Endrődi Zsuzsanna írt szép méltatást, amely a Bizalom és Bátorság decemberben megjelenő számában lesz olvasható.  A nekrológban búcsúznak tőle volt diáktársai, szövetségbéli barátai, valamint Lobmayer M. Judit nővér és Tarnai M. Emerica nővér.

Lelki üdvéért a szentmisét 2020. november 25-én délután 5 órakor mutatják be a Városmajori Jézus Szíve Plébániatemplomban. Temetésére szűk családi körben kerül sor későbbi időpontban a pesti Szent Rókus Kápolnában.

Nyugodjék békében!

2020. november 16.