Emléktábla avatása az iskolanővérek temesvári zárdatemplomában

 

A 2023-as év nekünk, iskolanővéreknek többszörösen is jubileumi év, hiszen ebben az esztendőben üljük rendünk alapításának 190., a történelmi Magyarországra érkezésünk 165. és a Szegedi Karolina alapításának 150. évfordulóját.

Május 8-án, Temesváron, az iskolanővérek zárdatemplomában nyitottuk meg a szegedi intézményünk, a Karolina alapításának 150. évfordulóját ünneplő jubileumi évet.

Az ünnepi szentmisében hálát adtunk Istennek, hogy alapításunk óta mindvégig szerető irgalmával kísért bennünket, iskolanővéreket, munkatársainkat, növendékeinket, jótevőinket.

Az egész napos rendezvény a múlt-jelen-jövő egységének központi gondolata köré épült. A hálaadó szentmisét követően került sor a Szegedre elsőként érkező iskolanővéreknek emléket állító tábla avatására, majd a Karolinát és a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumot képviselő diákok közös programon, többek között interaktív városnézésen vettek részt.

Köszönjük mindazoknak, akik akár a helyszínen, akár lélekben velünk ünnepeltek!

Köszönjük a napot szervező munkatársainknak (Bánné Dely Zsófia, Gellén-Kunos Margit, Guba Katalin, Szűcsné Kopasz Kinga és Somorjai Karola tanárnőknek), hogy lelket emelő és szívet gazdagító ünnepnapot szerveztek számunkra!

Ne jelenjen meg a nyitóoldalon
Ki
2023. május 09.