Teremtés hete a Boldogasszony Iskolanővérek iskoláiban és kollégiumaiban

 

Az idei Teremtés hete témáját alapul véve a zajszennyezésre irányítottuk középiskolás és alsós diákjaink figyelmét.

 

Olyan figyelemfelkeltő diasort állítottunk össze, mely a kérdés fontosságát emelte ki, és néhány részletét világította meg. Ezt mutattuk be diákjainknak egy reggeli körön, és arra bíztattuk őket, hogy a héten vállaljanak valamilyen feladatot a zajszennyezés csökkentése, vagy a másikhoz való figyelmes odafordulás érdekében (pl. nem hallgatok kihangosítva zenét; iskolába jövet/hazafelé menet nem hallgatok zenét; odafigyelek arra, ki hozzám beszél, nem vágok a szavába, nem fordulok el tőle; megszólítom egy olyan osztálytársamat, kivel nem szoktam beszélgetni). Az alkalmat imádsággal zártuk.

 

Emellett a budapesti Patrona Hungariae Iskolaközpontban a Teremtés hetének megnyitásaként együtt imádkoztak a gimnazisták az ESZAT (Együtt szeretetben a természetért) önkéntes szerveződésű környezetvédő diákcsoport vezetésével a teremtett világ megőrzéséért. A hét során mintegy ötven diák bevonásával szemétszedési akciójuk is volt.

 

 

Kongregációnk Shalom hálózata is csatlakozott a Teremtésvédelmi Hetek (Season of Creation) programjához, és a témához kapcsolódva egyes iskolai csoportoknak vagy közösségeknek egy szimbolikus csipkebokor elkészítését javasolta, amelynek lángnyelveire ki-ki felírhatta a teremtett világ iránt érzett aggodalmát, vagy valamilyen személyes elhatározását annak megóvása érdekében. A feladatot kicsik és nagyok egyaránt elkészítették a tartományunkhoz tartozó intézményekben, mint például a debreceni Boldog Terézia Katolikus Egyetemi Feminine Studies Szakkollégiumunk lakói vagy a Svetits Általános Iskola alsós diákjai.

 

Ne jelenjen meg a nyitóoldalon
Be
2022. szeptember 30.