Fabatka vásár a Karolinában

A napokban megtartották a szegedi Karolina iskolánk történetének második fabatka vásárát. A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy az alsós diákok által hozott játékok és gyerekkönyvek egy részét olyan közösségeknek, szervezeteknek adományozzuk, ahol örömmel fogadják, mert az ottani gyerekeknek nincs lehetőségük minőségi játékokhoz jutni.

A rendezvény másik célja az, hogy a Ferenc pápa által "selejtezés kultúrájának" nevezett jelenséggel szembenézzünk és tegyünk ellene. Éppen ezért az otthon tárolt felesleges, kidobásra szánt játékokat és könyveket hozták el a gyerekek az iskolába, amiért cserébe fabatkát kaptak. Ezen pedig a vásáron másik játékot vehettek. 

Az eseménynek ismét nagy sikere volt kisdiákjaink körében, a délután hátralévő részében örömmel olvasták a vásáron szerzett könyveket és játszottak új játékaikkal.

Ha mély motivációk által vezetve valamit újra felhasználunk ahelyett, hogy gyorsan kidobnánk, az olyan szeretetcselekedet lehet, amely belső méltóságunkat fejezi ki. (Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikája 211)

Ne jelenjen meg a nyitóoldalon
Ki
2024. május 31.