Laudato Si’ Megvalósítási Fórum

A Boldogasszony Iskolanővérek Laudato Si' célok iránti nyilvános kötelezettségvállalása

 

A Szentháromság egy Isten arra sürget minket, hogy a világ szívében a béke, remény és szeretet emberei legyünk.

A Laudato Si’ iránt elkötelezett Kongregációként megkezdünk egy integrál ökológia felé vezető hétéves utat. Karizmánkhoz és egységre irányuló küldetésünkhöz hűen arra kötelezzük magunkat, hogy egyszerűbben, felelősebben és fenntarthatóbb módon élünk, és

másokkal együttműködve
az élet méltóságára és a teremtett világ megóvására nevelünk,
azért szót emelünk
és cselekszünk.

Követve a hívást, hogy prófétai módon éljük küldetésünket, mi, Boldogasszony Iskolanővérek azzal a meggyőződéssel élünk és szolgálunk, hogy a személy átformálásával megváltoztatható a világ.

Nyilvános kötelezettségvállalás
2021. május 25.

 

 

 

A Vatikán felhívást intézett a világ katolikusaihoz. A 2020-as Laudato Si’-hét sikerére alapozva, az idei esemény a Laudato Si' jubileumi év ünnepélyes lezárása volt, ahol bemutattuk, milyen sok kedvező változást értünk el. Az elmúlt hat évben az Egyház és a katolikusok világszerte jelentős előrelépést tettek az ökológiai megtérés útján. Tudjuk, hogy sok még a teendő, de most örömmel ünnepeljük azt, hogy mi minden történt eddig. Az alább közölt imádságok a Laudato Si'-év lezárását ünneplik és egyben beharangozzák a Laudato Si’ megvalósítási fórumot (mely hivatalosan októberben indul el). Arra bátorítjuk, hogy töltse le és ossza meg a következő dokumentumot:

A témához kapcsolódó híreink

Fabatka vásár a Karolinában

A napokban megtartották a szegedi Karolina iskolánk történetének második fabatka vásárát. A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy az alsós diákok által hozott játékok és gyerekkönyvek egy részét olyan közösségeknek, szervezeteknek adományozzuk, ahol örömmel fogadják, mert az ottani gyerekeknek nincs lehetőségük minőségi játékokhoz jutni.

A Föld órája

A Föld órája akció 2006-ban indult, s azóta világszerte megrendezésre kerül március utolsó szombatjának estéjén. Az akcióhoz csatlakozók egy órára lekapcsolják a villanyt, és nem használnak áramot, csak ha feltétlenül szükséges. A cél elsősorban bolygónk megőrzése és a teremtett világ fenntartása iránti felelősségünk tudatosítása. 

A kategória összes híre