Adventi készülődés 2022

 

Közeledik az adventi szent időszak, melynek során Jézus születésének megünneplésére várakozunk, mely a szeretet, béke ünnepe. Egyre több gyertyát gyújtunk meg az adventi koszorún, ami azt fejezi ki, hogy közeledik a világosság, mely megtöri a sötétséget, a béke, ami megtöri a gyűlöletet. Ebben a szent időszakban több jeles nap is van, valamint egy világnap, amelyről az Iskolanővérek világszerte megemlékeznek: az Emberi Jogok Világnapja (december 10.). 2020 májusában Kongregáció szinten elköteleztük magunkat arra, hogy „másokkal együttműködve az élet méltóságára és a teremtett világ megóvására nevelünk, azért szót emelünk és cselekszünk.”.

Most arra hívunk benneteket, hogy működjünk együtt ebben a törekvésben! Ezért a nővérek egy kis csoportja készített az advent idejére az emberi jogokat bemutató plakátot és imádságot, melyet azokért mondhatunk, akik nélkülözik ezeket a jogokat, illetve azért, hogy felismerjük saját felelősségünket is a megtartásukban.

Többféle plakát és imádság közül is választhattok, amik a csatolmányban találhatóak :

  • Az egyik plakáton a négy adventi gyertya van , és minden egyes láng „meggyújtásával” (a kép felragasztásával) újabb jogokra lehet reflektálni. Ehhez tartozik egy leírás is, imádsággal, idézetekkel, ajánlott heti feladatokkal.
  • Ehhez készítettünk egy olyan lapot is, melyen a heti jogok vannak felsorolva. Ha valaki nem szeretne plakátot nyomtatni, az is lehetséges, hogy csak ezt nyomtatja ki, és szalagként a koszorúra ragasztja vagy rátűzi. Ezeket azoknak ajánljuk, akik hetente egyszer, az újabb gyertya meggyújtásakor szeretnének bekapcsolódni ebbe az imádságba.
  • A másik plakáton adventi naptár van (az adventi iskolai napok számával), és minden egyes ablak „kinyitásával” (a nyitott ablakot ábrázoló kép felragasztásával) újabb jog megtartásáért lehet imádkozni. A csatolt dokumentumban ajánlás is olvasható egy, a joghoz kapcsolódó napi feladatról. Ezt azoknak ajánljuk, akik minden nap be tudnak kapcsolódni ebbe az imádságba.

  

Áldott szép adventet kívánunk!

Ne jelenjen meg a nyitóoldalon
Ki
2022. november 24.