Új tornapálya a Patronában

Új sportpályát vehettek birtokba szeptember 11-én a patronás diákok. A pályát Rubovszky Rita főigazgatónő és Lobmayer M. Judit nővér tartományfőnöknő adták át, és Szabon Gábor atya áldotta meg.

Ebben az évben minden kicsit rendhagyó módon történik. A pálya átadása szintén a mostani járványhelyzet szabályai szerint zajlott. A diáklányok az osztálytermeik ablakaiból követték a „ceremóniát”. Csak a DÖK-tagok maroknyi csapata gyűlt össze a pálya mellett.

Rubovszky Rita igazgatónő megköszönte a Boldogasszony Iskolanővéreknek, személyesen pedig Judit nővérnek az utóbbi évek sok gondoskodását, amelyek révén még korszerűbbé és otthonosabbá váltak az iskola épületei, terei. Az elmúlt nyár szintén több ilyen jellegű újítást hozott. Nemcsak a most átadott sportpálya készült el, de az új ebédlő is, amiről már hírt adtunk, és hozzá pedig egy hangulatos terasz.  Az új fiókos szekrények mellé pedig nemsokára elkészülnek az új fogasok.

Az igazgatónő kiemelte a technikai dolgozók munkáját is, akik június 15-e óta folyamatosan azon dolgoztak, olykor a tűző napon, hogy ez a szép új környezet létrejöhessen. Külön kiemelte Ádám Tibor, Szabó Béla, Nagy Péter közreműködését.

Az új sportpályát a DÖK-elnök is megköszönte, a DÖK-tagok pedig ároni áldást énekeltek az üzemeltetési részlegnek, és egy kis ajándékot is átnyújtottak a képviselőiknek. Szabon Gábor atya az áldás előtt imádságában azt kérte a Jóistentől, hogy az új pálya örömteli és balesetmentes hely legyen, amely a lelki és testi egészséget szolgálja.

Lobmayer M. Judit nővér megköszönte az iskola vezetésének az együttműködést, hiszen amint mondta: „Az, hogy a Patrona állandóan épülhet és szépülhet, az közös munka és összefogás eredménye. Az igaz – tette hozzá, – hogy az iskola épületeit egy kissé már kinőttük. De ahogyan a közmondás is tartja: Sok jó ember, kis helyen is elfér. Türelemmel, szeretettel, újításokkal, leleményességgel igyekszünk ezen a problémán úrrá lenni. És bízunk abban a szentírási gondolatban is, amely szerint, aki a kicsiben hű volt, arra sokat bíznak. Ezért merünk tovább álmodni és tervezni."

2020. szeptember 11.