Új óvoda épült a Karolinában a magyar kormány támogatásával

EGYH-KCP-17-P-0174 és EGYH-KCP-18-P-0173

A Boldogasszony Iskolanővérek magyarországi tartománya által fenntartott Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium összetett intézmény falai között a kezdetek óta óvoda is működik.

Az óvoda ezelőtt az iskolától elszeparált telken, rendkívül nehéz körülmények között, egy régi és elavult épületben működött, amelynek felújítása már nem volt lehetséges az alapok folyamatos vizesedése miatt.

A magyar kormány 2018-ban nyújtott két egyházi támogatásával (EGYH-KCP-17-P-0174 és EGYH-KCP-18-P-0173) összesen 464 millió forint vissza nem térítendő támogatással új óvodaépület épült az intézmény Szentháromság utcai székhelyén. A teljes beruházás költsége megközelítette a 820 millió forintot.

A közbeszerzés 2018 márciusában indult. A közbeszerzés eredményeként kiválasztott kivitelező, a BAUSZER KFT. 2018 júniusában kezdte meg és 2019 júliusában fejezte be az építkezést.

A használatba vételi engedélyt követően 2019.09.04-én ünnepélyes keretek között történt meg az épület átadása.

A projekt eredményeként létrejött egy öt csoportszobás, kétszintes új óvodaépület, mely minden tekintetben megfelel a 21. századi elvárásoknak.

A Karolina Óvodába (Szent Őrangyalok Óvoda) összesen 125 férőhely van. A Karolina intézménybe mostantól csaknem ezer gyermek jár.

Az óvodába járó gyerekek 95%-a ebben az iskolában kezdi meg általános iskolai tanulmányait, így még könnyebb lesz a gyermekeknek az átmenet, hiszen már ismerős lesz számukra a környezet.