Rendtartomány hírei

Paschalis nővértől búcsúzunk

Életének 101., fogadalmas életének 80. évében, hosszú és kegyelmekben bővelkedő életének végéhez ért Pálos M. Paschalis nővér. Búcsúznak tőle nővértársai, egykori tanítványai és Nikodémus rendi szeretetotthonunk dolgozói. Temetése 2022. február 8-án 12:45-kor lesz a Rákoskeresztúri új köztemetőben (Budapest X. Kozma utca 8-10.). Életéért hálaadó szentmisét mutatunk be ugyanaznap 15:30-kor a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont kápolnájában (Budapest IX. Knézich u. 3-13.)

Február 14. hamvazószerda

 

Ma, hamvazószerdán kezdődik a húsvét előtti negyvennapos böjt, a Szent Negyvennap (a Nagyböjt).Ez a negyvennapos bűnbánati időszak jó alkalom a lemondásra, a hitben való elmélyülésre és a kiengesztelődésre, hogy méltóképpen készülhessünk Jézus Krisztus halálának és feltámadásának, a húsvétnak az ünneplésére.

Február 11. A betegek világnapja

Február 11-én, a Boldogságos Szűz Mária Lourdes-i jelenése napján ünnepeljük a Betegek Nemzetközi Világnapját. A világnapot II. János Pál pápa kezdeményezésére 1993 óta tartjuk, annak emlékére, hogy Lourdes-ban 1858. február 11-én megjelent a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. A Betegek világnapjának célja, hogy Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését. 

Advent második vasárnapja - 2023

Elérkeztünk advent második vasárnapjához, a remény vasárnapjához. Az első gyertyához hasonlóan a második is lila, az advent liturgikus színe, ám az elsőtől eltérő jelentésű. Advent első vasárnapján megnyitottuk lelkünket a hitnek, és most itt az ideje, hogy ezt az ajándékot másoknak is átadjuk.

Gondoljuk végig, hogy mi az, amit másokért tehetünk!

Advent első vasárnapja - 2023

A mai vasárnappal megkezdődik az Advent. A remény és a lelki várakozás ideje. Örömteli időszak, amely egyben reménységet ébreszt a szívekben, hogy Isten segítségével megújulhat a világ. Éberségre és " virrasztásra" hív bennünket, miközben Krisztus végső eljövetelére várakozunk. A Boldogságos Szűz Mária, Kongregációnk Édesanyja adja meg nekünk, hogy virrasztva és cselekedve, az Úrra várva éljük meg ezt a kegyelmi időszakot!

1835. november 16. Terézia anya örökfogadalma

Alapítónk 1835. november 16-án tett örökfogadalmat Regensburgban, a Szent Gallus kápolnában, és felvette a Jézusról nevezett Mária Terézia nevet. Apostoli küldetése a leánynevelés volt, hogy hozzájáruljon a családok keresztény neveltetésében és ezáltal a társadalom jobbá tételében.

Emlékét szeretettel és hálával ápoljuk, munkássága és karizmája pedig tovább él.