Rendtartomány hírei

Paschalis nővértől búcsúzunk

Életének 101., fogadalmas életének 80. évében, hosszú és kegyelmekben bővelkedő életének végéhez ért Pálos M. Paschalis nővér. Búcsúznak tőle nővértársai, egykori tanítványai és Nikodémus rendi szeretetotthonunk dolgozói. Temetése 2022. február 8-án 12:45-kor lesz a Rákoskeresztúri új köztemetőben (Budapest X. Kozma utca 8-10.). Életéért hálaadó szentmisét mutatunk be ugyanaznap 15:30-kor a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont kápolnájában (Budapest IX. Knézich u. 3-13.)

Február 22. Hamvazószerda

Ma, hamvazószerdán, kezdődik meg a húsvétot megelőző negyvennapos böjt. Ez a negyvennapos bűnbánati időszak alkalmat ad a lemondásra, a hitben való elmélyülésre és kiengesztelődésre, hogy méltóképpen felkészülhessünk Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak megünneplésére.

Február 2. A megszentelt élet világnapja

 

Szent II. János Pál pápa 1997-ben nyilvánította a megszentelt élet világnapjává Gyertyaszentelő Boldogasszony napját, február másodikát. Azóta ezen a napon azokat az elhivatott férfiakat és nőket is ünnepeljük, akik megszentelt életet élnek szerte a világban. Imádkozzunk a szerzetesekért és a megszentelt életet élőkért, valamint a hivatásokért!

Tudatosodjék minden szerzetesben

Fiatalok az Egyház jövőjéért – Közép-európai ifjúságpasztorációs konferencia Bécsben

Hét országból száz résztvevő érkezett 2022. december 2. és 4. között, a Bécsben megrendezett IV. Közép-Európai Katolikus Napokra (Mittel-Europaische Katholikentag), hogy egy több mint tíz éve tartó együttműködés keretében ezúttal a szinódusi folyamat szempontjából tekintsenek rá ifjúságpasztorációs tevékenységükre. Magyarországról 18 fős delegáció – köztük rendtársunk, Geröly M. Sára – volt jelen a konferencián.