Rendtartomány hírei

Barátaink imáját kérjük koronavírusos nővéreinkért

Kedves Barátaink, eddig szórványosan érte el a vírus rendtartományunk nővéreit. Most a budapesti közösségnek mintegy harmada pozitív, köztük sokan az idős korosztályból. Az ápolónők közül is többen elkapták a betegséget, így nagyon nehéz helyzet alakult ki. Tudjuk, hogy Isten tenyerén, Mária kötényében és az örökélet ígéretében élünk, ugyanakkor nagy szükségünk van most lelki támogatásotokra. Kezdődik az advent, és mi nem gyűlhetünk össze szentmisére, közös imára. Amikor meggyújtjátok az adventi koszorún a gyertyákat, gondoljatok ránk is! Mi is imádkozunk értetek, szeretteitekért!

A Boldogasszony Iskolanővérek 

Kedves Barátaink, Munkatársak, Szülők, Diákok!

Fotó: Börcsök Kata
Fotó: Börcsök Kata

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben felelős fenntartóként a Kormány, az Operatív Törzs és az illetékes hatóságok utasításai szerint járunk el, és járnak el a köznevelési intézményeink. Magyarország kormányának döntése értelmében mától, 2020. március 16-tól bezárnak az iskolák, és digitális oktatási munkarend lép életbe, ezek szerint kell működtetni az oktatási rendszert, tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget.

Új tartományfőnöknőt és vezetést választottunk

A Boldogasszony Iskolanővérek magyar tartománya 2021. június 30-án Debrecenben megválasztotta új vezetését. A tartományfőnöknői hivatalt 2021. augusztus 28-tól négy éven át Ivanics M. Andrea nővér tölti be. Tanácsosai Csermely M. Irén (helyettes) és Erős M. Renáta nővérek lesznek.

Köszöntő Paschalis nővérnek 1959-ben végzett osztályától

Paschalis nővér 100. születésnapjára egy kedves levelet, imacsokrot és egy nagy kosár ajándékot küldött patronás osztálya, melynek igen nehéz időkben, 1955 és 1958 között volt osztályfőnöke. Sok üldözött, "osztályidegen" család leánya talált közösségre ebben az osztályban, mely még ma is összetart, ennek jele ez a rövid videó a köszöntésről.

Pálos M. Paschalis 100

Az elmúlt napokat bensőséges ünnepléssel töltötte közösségünk, mivel Paschalis nővér, rendtartományunk legidősebb tagja május 17-én, Szent Paszkál napján ünnepelte 100. születésnapját. Lélekben pedig velünk ünnepelt számos egykori tanítványa is, közülük is sokan köszöntötték Paschalis nővért.

Szeretet és szolgálat – Julitta nővért köszöntjük

Közösségünkben három olyan nővér is él, akik idén ünneplik nyolcvanadik születésnapjukat: Rózsa M. Julitta, Kelemen M. Agnéta és Erdősi M. Caritas nővérek. Honlapunkon nemcsak felköszönteni, hanem bemutatni is szeretnénk őket.
Rózsa Margit M. Julitta nővért szinte minden volt diák ismeri, aki a Svetitsbe járt...

Május 9. - Rendalapítónk, Terézia anya ünnepe

Ma van rendünk alapítójának Gerhardinger Mária Terézia anyának (Regensburg, 1797. június 20. – München, 1879. május 9.) égi születésnapja. Ezen a napon rendünk minden tartománya ünnepel. Ilyenkor egymást is köszöntjük. A tavalyi évhez hasonlóan az idei napot sem tudtuk összes tanítványunkkal közösen ünnepelni, ezért állítottak össze a rendtartomány nővérei diákjainknak egy fotós üzenetet, melyet pdf-ben csatoltunk, valamint az egyes közösségekről készült csoportképek külön is nézegethetők.