Rendtartomány hírei

Takarítónőt keresünk

A Boldogasszony Iskolanővérek takarítónői állást hirdet a IX. kerületi Knézits utca 3-13. alatt található budapesti rendházába. Teljes munkaidőben, napi 8 órában.

Elvárás: Minimum 8 általános iskolai végzettség, büntetlen előélet, keresztény felekezethez tartozás. Tisztaság szeretete, precíz munkavégzés.

A jelentkezéshez szükséges: 

-Fényképes önéletrajz

Július 2. Sarlós Boldogasszony ünnepe

Sarlós Boldogasszony ünnepén, amit Magyarországon július 2-án tartunk, a kereszténység arra az eseményre emlékezik, amikor Szűz Mária (Jézussal a méhében) meglátogatta rokonát, Erzsébetet, aki szintén gyermeket várt (Keresztelő János). Ez a nap az aratás kezdetét jelzi hazánkban, így hagyományaink szerint ez az ünnep a Sarlós Boldogasszony nevet viseli, és elsősorban a búza betakarításához kötődik. A 18. században még az asszonyok sarlóval arattak, a férfiak pedig a kévéket kötötték.

Szeretettel kívánunk áldott pünkösdi ünnepet mindenkinek!

Mikor elérkezett pünkösd napja, mindannyian együtt voltak, ugyanazon a helyen. Hirtelen zaj támadt az égből, olyan, mint a heves szélvész zúgása. Betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd pedig szétoszló nyelvek jelentek meg nekik, olyanok, mint a tűz, és leereszkedtek mindegyikükre. Ekkor mindnyájan beteltek Szentlélekkel és különféle nyelveken kezdtek beszélni, amint a Szentlélek megadta nekik, hogy szóljanak.

Apostolok cselekedetei 2,1-4

Május első vasárnapja - ANYÁK NAPJA

Az SSND Magyar Tartomány nővérei hálatelt szívvel imádkoznak az édesanyákért, különösen a mai napon, anyák napján.
 
A mi Urunk áldja és erősítse meg az édesanyákat, nagymamákat és dédnagymamákat! Mária, Jézus Édesanyja járjon közben értük!

Húsvét vasárnap 2024

Húsvét vasárnap – Krisztus feltámadt!
 
Szívből kívánunk mindenkinek áldott, boldog ünnepet és a feltámadott Úr Jézus kegyelméből megújult életet!
 
Adja meg mindannyiunknak Isten, hogy áradó kegyelmének szent idejét mindenki az Ő dicsőségére és saját üdvösségére használja fel. Örömben gazdag feltámadást ünneplünk majd Jézussal - húsvétkor és halálunk után. (Boldog M. Terézia Gerhardinger, a Boldogasszony Iskolanővérek alapítója)

Lelkinapok hivatáskereső fiatal nőknek - 2024

Szeretettel várjuk 18 és 35 év közötti szabad állapotú, katolikus hitét gyakorló nők jelentkezését, akiket foglalkoztat a szerzetesség gondolata. A bentlakásos lelki hétvége 2024. április 26-án péntek este 18 órakor kezdődik, és április 28-án fejeződik be 15 órakor.

Helyszíne a Boldogasszony Iskolanővérek Svetits Iskolája és kollégiuma: 4024 Debrecen Szent Anna utca 20-26.

Részvételi díj, amely tartalmazza a szállást és az étkezést: 14.000 Ft.