Rendtartomány hírei

Kedves Barátaink, Munkatársak, Szülők, Diákok!

Fotó: Börcsök Kata
Fotó: Börcsök Kata

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben felelős fenntartóként a Kormány, az Operatív Törzs és az illetékes hatóságok utasításai szerint járunk el, és járnak el a köznevelési intézményeink. Magyarország kormányának döntése értelmében mától, 2020. március 16-tól bezárnak az iskolák, és digitális oktatási munkarend lép életbe, ezek szerint kell működtetni az oktatási rendszert, tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget.

Pünkösdi gondolatok

A Vigasztaló eljövetelének ünnepén Lobmayer M. Judit tartományfőnöknő reményt adó szavaival kívánunk iskolanővéri közösségünk minden tagjának áldott pünkösdöt. Ez az írás a holnap digitálisan megjelenő Bizalom és Bátorság című újságunk legfrissebb számában szintén olvasható.

Szabadulós játék a nővérekkel

Az alábbi linken található izgalmas fejtörővel kedveskedtünk idén általános iskolásainknak Terézia anya napja, május 9-e alkalmából. A játék során bejárhatod az iskolát és a rendházat, segíthetsz, és segítséget kérhetsz a nővérektől, a végére pedig sokkal többet fogsz tudni az iskolanővérek hivatásáról, küldetéséről.

Tovább a videóhoz...

Május 9. - Alapítónk, Terézia anya ünnepe

Ünnepeljünk együtt!

"A szeretet az a kötelék, amely bennünket egymással és Istennel egyesít."

Ma van rendünk alapítójának Gerhardinger Mária Terézia anyának (Regensburg, 1797. június 20. – München, 1879. május 9.) égi születésnapja. Ezen a napon rendünk minden tartománya ünnepel. Ilyenkor egymást is köszöntjük.

Az összetartozás örömét továbbosztva fogadjanak szeretettel nővéreink üzeneteiből néhányat a világ tájairól.

Üzenetek

Megemlékezés Kornélia nővérről

Nagycsütörtökön, 75 évesen váratlanul elhunyt Both M. Kornélia Boldogasszony iskolanővér. Az alábbiakban felidézzük életét és hivatását, melyből annyi ajándék származott öt évtizeden át a vajdasági magyarok, az utóbbi években pedig a budapesti nővérközösség és tanítványaik számára.

Gyászhír


Both M. Kornélia

(Székelykeve, 1945. május 30. – Budapest, 2020. április 9.)

Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk kedves barátainkkal, hogy Both M. Kornélia nővér az Atya házába költözött. Hisszük, hogy immár az Ő oldalán imádkozik mindnyájunkért.

Részletes megemlékezést és temetésének időpontját később tesszük közzé.

(A fotó 2016-ban, rendi lelkigyakorlatunkon készült Püspökszentlászlón.)

Hazatérés a perui misszióból

Nyúl M. Fidelis nővérünk perui küldetéséről, ahol a legszegényebbek közt szolgált, hónapokon át adtunk hírt a Facebook-oldalunkon. A világjárvány veszélyei miatt úgy döntöttünk, hogy biztonsága érdekében hazahívjuk. Nemrég szerencsésen megérkezett. A napokban született leveléből idézünk.