„Fabatka” vásár a Karolina Iskolában

A környezeti felelősségre való nevelés olyan viselkedésformákra ösztönözhet, amelyek közvetlen és jelentős hatással vannak a környezettel való törődésre […]. Mindez egy olyan nagylelkű és méltóságteljes kreativitás része, amely az ember legjobb oldalát mutatja meg. Ha mély motivációk által vezetve valamit újra felhasználunk ahelyett, hogy gyorsan kidobnánk, az olyan szeretetcselekedet lehet, amely belső méltóságunkat fejezi ki.(Laudato si’ enciklika 211)

A szegedi Karolina Iskolánkban „Fabatka” vásárt rendeztünk (június 19-én) a tanév végén alsós tanítványaink körében. A rendezvény célja az volt, hogy az otthon tárolt felesleges, kidobásra szánt játékok, könyvek, sport- és iskolaszerek gazdát cseréljenek, olyanhoz kerüljenek, aki örül neki, és így ne hulladék váljon belőlük, a megmaradt játékokat pedig alapítványoknak vagy plébániáknak adjuk, ahol örömmel fogadják.

A vásáron a fejenként járó és a behozott játékokért, könyvekért kapott fabatkával fizettek a fiatalok. Az eseménynek nagy sikere volt kisdiákjaink körében, a délután hátralévő részében örömmel játszottak új játékaikkal, vagy olvasták a vásáron szerzett könyveket. A megmaradt játékokból, könyvekből iskolánk óvodája is kapott, a többit pedig eladományozzuk, korábbi terveinknek megfelelően.

Az eseményen készült fotókat ezen a linken lehet megtekinteni.

Erős M. Renáta SSND

Ne jelenjen meg a nyitóoldalon
Ki
2023. június 23.