Szívből gratulálunk!

Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy az általános iskolánk pedagógusa Veress Attiláné, az oktatási-nevelési területen végzett kiemelkedő munkájáért október 29-én Trefort Ágoston-díjban részesült.

A Trefort Ágoston-díj azoknak az állami és egyházi fenntartású intézményben dolgozóknak adományozható, akik oktatási területen hosszabb időn át kiemelkedő munkát végeztek. Az elismerésben évente legfeljebb tizenöten részesülhetnek, idén heten kapták meg a díjat.

Osztozzunk Kati örömében mindannyian, a prominens állami kitüntetés adjon számunkra is erőt a mindennapi munkánkhoz.

Részlet a laudációból:

"Veress Attiláné 2005 óta dolgozik pedagógusként, 2010 óta a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont tanítója és tanára, aki kilenc éve segíti az intézmény és a kerület pedagógusainak szakmai munkáját, szervezi a különböző gyermekprogramokat, vetélkedőket, előadásokat, szakmai bemutatókat és fórumokat. A Patrona néptánc alapú, hagyományőrző modelljének kiépítésében kiemelkedő szerepet vállalt. A nyári népi játszóház táborai igen kedveltek mind a diákok, mind a szülők körében.  Kiemelt figyelmet fordít a nehezebb sorsú diákokra és azok családjára. Rendkívül gazdag tevékenységrendszert és szeretetteljes, pezsgő iskolai életet teremt számukra. Mindennapi munkájára jellemző a hagyományok tisztelete és az értékek megőrzése. Elkötelezett pedagógiai munkássága során – hosszú évek óta – kimagasló nevelő munkájával járul hozzá a diákok megsegítéséhez, a hagyományőrző tevékenység, valamint a keresztény értékrend átörökítéséhez. Hitvallása szerint a harmonikus személyiségformálás legfőbb eszköze a nyitottságra nevelés."

Az emberi erőforrások minisztere által adományozható rangos kitüntetéshez szívből gratulálunk!

Fotó: Kultúra.hu/Csákvári Zsigmond

 

 

2019. november 07.