EGYH-EKF-20-P-0080 Befejeződött a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont bővítése, felújítása

A Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint Támogató 2020. december végén küldte meg támogató okiratát. A Boldogasszony Iskolanővéreknek 1.040.000.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt címe: A Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola bővítésével kapcsolatos beruházás

A beruházás keretében az iskolaközpont felújítása, átalakítása, bővítése, bútorokkal történő berendezése és eszközökkel való felszerelése történt meg. A beruházás az alábbi területeket érintette:

A 120 férőhelyes kollégiumi épületrész teljesen megújult. A szobák és fürdőszobák felújításakor új fürdőszobák kialakítása is történt. Az elektromos hálózat és a világítás korszerűsítése mellett a víz- és szennyvízhálózat felújítása, valamint festés és teljes burkolatcsere is megvalósult. A kollégium teljes bútorzata (ágyak, szekrények, tanuló asztalok, tároló bútorok, konyhabútorok stb.) lecserélődött egyedi, helyszínre gyártott bútorokkal.

Az intézmény alagsorában zenetermek és tanári irodák kialakítása, hangszigetelése, gépészeti felújítása történt, valamint belsőépítészetileg is megújultak a helyiségek.

Az iskolaközpont gimnáziumi udvarán található teraszon zárt, hűthető-fűthető közösségi tér/tanterem épült. Az új épületrész rendezvényi és oktatási célú eszközökkel történő felszerelése és bebútorozása, valamint audiovizuális eszközökkel történő felszerelése is megtörtént.

Megvalósult az iskolaközpont liftes bővítése. Az udvaron épületen kívüli hatszemélyes személyi lift kapcsolódik az épülethez.

Megújult az általános iskolai udvar burkolata és új kültéri játékelemmel is gazdagodott, egy mozdony mászókával.

Öltözőket és intézményi mosdókat újítottak fel.  A vizesblokkok korszerűsítése során vízvezeték- és elektromos felújítás, festés, mázolás, szaniter- és burkolatcsere történt.

Felújították a kis tornaterem padlóburkolatát.

Nem csak a kollégiumi bútorok újultak meg, hanem az iskolaközpont szaktantermeinek, aulájának, tanári helyiségeinek funkcionális bútorai is.

Egy jelentősebb informatikai beruházás is megvalósulhatott a támogatásból.

Az iskola mindennapi működtetéséhez, az iskola épületének és bútorzatának folyamatos karbantartásához szükséges eszközök, szerszámok beszerzésére is sor kerülhetett a projekt során.

A projekt 2023. szeptember 30-án fejeződött be.

 

 

Ne jelenjen meg a nyitóoldalon
Be
2023. október 11.