Új önkiszolgáló ebédlő nyílt a Patronában

Szeptember 1-jén 12 óra 55 perckor lépte át az új önkiszolgáló diákebédlő küszöbét az első patronás lány, aki éppen tornaóráról érkezett. Lencsevégre kaptuk a történelmi pillanatot, amint végigment a folyamaton: tálca, evőeszköz, szalvéta, leves, második fogás, kenyér, pohár, asztalfoglalás...

Persze a nyomában érkező tizenkettedikes osztálytársak és a tizenegyedikesek sem maradtak ki a képből, no meg a drukkoló osztályfőnökök, Anna és Réka nővér, és az új feladatukat örömmel végző konyhások, Anikó néni és János bácsi sem. A lányok rögtön otthon érezték magukat az új közösségi térben, és kérdésünkre elmondták, hogy hálásak az újításért, a szép környezetért, az üvegpohárért és persze az önállóság megéléséért.

Hamarosan elkészül az étteremből nyíló terasz is, ahol szintén lehet majd ebédelni, uzsonnázni, pihenni és gyönyörködni az új sportpályában. Az új ebédlő kialakítására az iskola létszámának növekedése miatt volt szükség, hiszen egyre nagyobbak az osztálylétszámok, és az idei tanévtől lehetőség lesz nyolcadikig maradni az általános iskolában – akár fiúknak is.

Az új diákebédlő, ahol csak a gimnazista lányok étkeznek, eddig öltözőként és ruhatárként működött. Ezt a funkciót az osztálytermek vették át, ahol a lányok ezután esztétikus fiókokba helyezhetik tanszereiket, utcai cipőjüket és tornafelszerelésüket, a kabátok számára pedig falifogasok készülnek.

A hosszú karanténidőszak és a nyári szünet elteltével a ránk bízottakat rendünk többi intézményében is örömteli felújításokkal és fejlesztésekkel vártuk vissza, melyeket sikerült önerőből megoldanunk. Köszönet technikai dolgozóinknak, akik sokat fáradoztak azért, hogy praktikusabb és szebb környezetben kezdjük az új tanévet.

További képek a galériában megtekinthetők

2020. szeptember 02.