Alumni - végzett diákjaink

Meghívó

A Miasszonyunk Iskolanővérek Diákszövetsége tisztelettel meghívja tagjait és támogatóit a 2022. április 9-én szombat délelőtt 10 órakor kezdődő tisztújító

KÖZGYŰLÉSÉRE

a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont kis dísztermébe.

„Zene és értékrend” - Beszélgetés Légár Piroskával

A Patrona Hungariae Gimnázium, az ELTE Trefort Ágos­ton Gyakorló Gimnázium és a Pázmány Péter Katoli­kus Egyetem kórusainak karnagya, utóbbinak alapítója is. Mindhárom intézményben diákok nemzedékeiben hagyott nyomot magával ragadó személyisége, szigorú igényessége, és ahogy játékosan tanított meg nagyon is komoly dolgokat zenéről, életről. Karácsonyi számunkba értékekről, választásról küldött írást olvasóinknak, ennek kapcsán beszélgettünk.

Rekviem az egyházi iskolák elhunyt diákjaiért, tanáraiért

A Pax Hungarica Keresztény Diákszervezetek Szövetsége idén is megemlékezik az egyházi iskolák elhunyt tanárairól és diákjairól. Az idei rekviem időpontja 2021. november 13. (szombat) délután 4 óra, helyszíne az Országúti Ferences Plébániatemplom (Budapest II. Margit körút 23.). A rekviem élőben követhető lesz  az Országúti Ferences Plébánia honlapján, az ONLINE közvetítés fülre kattintva.

Köszöntő Paschalis nővérnek 1959-ben végzett osztályától

Paschalis nővér 100. születésnapjára egy kedves levelet, imacsokrot és egy nagy kosár ajándékot küldött patronás osztálya, melynek igen nehéz időkben, 1955 és 1958 között volt osztályfőnöke. Sok üldözött, "osztályidegen" család leánya talált közösségre ebben az osztályban, mely még ma is összetart, ennek jele ez a rövid videó a köszöntésről.

Találkozó helyett

Kedves egykori diákjaink! Bár a járványhelyzet idén sem tette lehetővé, hogy találkozzunk a húsvét utáni szombaton, ma is, mint mindennap, szeretettel gondolunk rátok és imáinkban hordozunk titeket és szeretteiteket! Idézzük fel együtt a két évvel ezelőtti találkozót e kisfilm segítségével, annak reményében, hogy jövőre már személyesen is találkozhatunk!

Felhívás

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szociológia Intézetének oktatója (Dr. habil Bögre Zsuzsanna) és diákjai (I. éves MA hallgatók) olyan egykori patronás diákok jelentkezését várják, akik a gimnázium tanulói voltak 1960-1970 között. A megkeresés célja, hogy egy olyan beszélgetésre invitáljuk őket, amely az iskolás évek tapasztalatairól szól.