Iskolai hírek

Gratulálunk M. Erzsébet nővérnek!

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 67. évfordulójára emlékezett október 23-án Debrecen önkormányzata. A szokásokhoz híven a város ez idő tájt azon lakosait ismeri el, akik kiváló szakmai tevékenységükkel hozzájárulnak Debrecen hírnevének öregbítéséhez, legyen az tudomány, művészet, környezetvédelem, egészségügy vagy szociális cselekedet.

150 éves a szegedi Karolina Iskola

150 éve, 1873. szeptember 28-án kezdték meg szolgálatukat az Iskolanővérek (SSND) Szegeden. Ebből az alkalomból adtak hálát az elmúlt másfél évszázad minden kegyelméért a Karolina növendékei, pedagógusai, munkatársai és a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartományához tartozó nővérek.

Nevelési konferencia a felső tagozaton tanító kollégáink számára - 2023

Augusztus 23. és 25. között zajlott a Karolinában, Patronában, Svetitsben és a Szignumban, a felső tagozaton tanító kollégáink számára szervezett nevelési konferenciánk, melynek témája volt többek között a Globális Nevelési Egyezmény üzenete, napjaink és a jövő pedagógiája, a tehetséggondozás, a közösségi média hatása a 10-14 éves gyermekekre, teremtésvédelem, az érzelmi intelligencia fejlesztése, az iskolanővéri nevelés célja és jellemzői.

Hazataláló Tábor Déván - 2023

 

Július 13. és 18. között, a nagybecskereki Szathmáry Karolina Kollégium és a Boldogasszony Iskolanővérek bánáti közösségének szervezésében zajlott a Hazataláló tábor, melynek helyszíne idén Déva volt.

Boldog M. Terézia Gerhardinger emléknapja - 2023

Az Iskolanővérek debreceni közösségének tagjai rendalapítónk, M. Terézia Gerhardinger gondolatai nyomán, tanúságtétellel és izgalmas feladványokkal, a pozitív hozzáállás és a nyitottság fontosságára hívták fel a Svetits diákjainak figyelmét.

A makói szignumos diákjaink, az intézmény hagyományaihoz híven, a Maros partján töltötték az ünnepnapot.