Iskolai hírek

Ferenc pápa pedagógusoknak küldött videó üzenete

 

Örömmel osztjuk meg Ferenc pápa pedagógusoknak küldött, másfél perces videó üzenetét, melynek tartalma egybecseng alapítónk Boldog M. Terézia Gerhardinger nevelési elveivel :

 

A nevelés a szeretet cselekedete, amely megmutatja nekünk az utat, amelyen járva újraéleszthetjük a testvériességet úgy, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a legsebezhetőbbeket.

Pedagógusaink szakmódszertani továbbképzése az Erasmus+ keretében

2022 nyarán a debreceni Svetits Gimnázium néhány lelkes pedagógusa az Erasmus+ oktatói mobilitásának keretében szakmódszertani továbbképzésen vett részt Európa különböző országaiban. Bodnár Margit Máltán tanult angol nyelviskolában, Dénesiné Zabó Judit Portugáliában a Kreativitás és innováció a tanteremben című kurzuson vett részt, Geröly M. Sára nővér Izlandon, a Smart Teachers Play More csapattal töltött egy hetet, Lukács Katalin Edinburgh-ban módszertani továbbképzést választott, Németh M.

A Globális Nevelési Egyezmény a remény magvát hordozza

   Ferenc pápa 2019 szeptemberében hirdette meg a Globális Nevelési Egyezményt, majd 2020 októberében ismét felhívta a figyelmet az Egyezményben olvasható alapelvek fontosságára. A dokumentum célja, hogy előmozdítsa a neveléssel foglalkozók együttműködését, közösen építsünk egy olyan jövőt, melyet a másokkal való törődés, a béke, az igazságosság, a jóság, az elfogadás és a testvériség jellemez, összpontosítsunk a remény, szolidaritás és harmónia előmozdítására.

Svetitses őszi túra a Bükkben

Svetitses diákjaink a Bükkben túráztak, aminek alkalmával részesei lehettek az ősz csodájának. A természetjáró szakkör tagjai Bükkzsércről indulva ragyogó időben, színpompás fák között kapaszkodtak fel a XIV. századi Ódorvár romjaihoz.

Fogadjátok szeretettel a túra fotósorozatát, amelyet ide kattintva lehet megtekinteni.

 

Pályázati Felhívás

Pályázati Lehetőség :

A Katolikus Pedagógiai Intézet – az MKPK Titkárságával egyeztetve – két pályázatot is hirdetett felső tagozatosok és középiskolások számára a 2022-es népszámlálási kampányhoz kapcsolódva:

1. "Valljuk meg!" - Spot-pályázat

Gondoljátok végig és korunk modern eszközeinek segítségével jelenítsétek is meg, mit jelent az, hogy "Megvalljuk, római katolikusok/görögkatolikusok vagyunk!"

2. Van egy ötleted? - Szólítsunk meg, hogy valljuk meg közösen...

A Kodály Zoltán Kórusunk olaszországi turnéja

Múlt héten a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek-és Ifjúsági Karunk, Nagy Éva M. Vera és Czakó Gabriella karnagyok vezetésével olaszországi turnén vettek részt, melynek keretében a firenzei St. Mark és az arezzoi St. Michele templomban adtak koncertet.

Energiatudatossági és a megújuló energiahordozókról szóló vándorkiállítás a Boldogasszony Iskolanővérek iskoláiban

2020. január közepétől két hónapon keresztül a makói Szignum iskola tágas auláját 12 nagy méretű plakát díszítette, melyek katonás rendben és „talpon állva” hirdették a teremtésvédelemhez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat. A tablók információanyagát Kerekesné Dócs Nikoletta Györgyi tanárnő állította össze, aki négy témakörbe csoportosítva mutatta be a következő témaköröket: