KEHOP-5.4.1-16-2016-00351 kódjelű pályázat zárórendezvénye a Szignumban

2021. szeptember 25-én tartotta meg hagyományos Családi napját a SZIGNUM Iskola, amely egyben a KEHOP-5.4.1-16-2016-00351 kódjelű pályázat zárórendezvényének is helyt adott. A projekt a Boldogasszony Iskolanővérek által fenntartott iskolák tanárainak, tanulóinak és családjaiknak kampánya volt az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő szemléletformálás megvalósítására. A szervezők minden generációra gondoltak, az óvodás korosztálytól egészen a nyugdíjasokig kínáltak változatos időtöltést.

A kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínáltak érdekes és hasznos elfoglaltságot a 21 látogatható állomáson. Előadást tartott Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató, NEK hírnök; vizuális komédiára hívott Méhes Csaba pantomimművész és szó volt az ökológiai megtérésről is, amelyre Ferenc pápa szólította fel a világot. A családok környezetbarát szabadidős tevékenységekkel ismerkedhettek meg; volt biliárd és buborék foci, mini golf, sörösláda torony építés, zsonglőrködés az energiával, víztakarékossági vetélkedő, ruhabörze és egészséges ételkóstoló is. 

A szeptember 25-ei családi napon jelentették be hivatalosan, hogy a Szignum Öko-iskola címet kapott. A környezetvédelem és a tudatos energiahasználat kampánya szépen kiegészíti egymást. Az elmúlt két év során változatos formákban, számos területen szerezhettünk ismereteket a fenntartható életvitelről: vándorkiállítást szerveztünk a négy iskolanővéri fenntartású iskolában, szakkört, vetélkedőt, tematikus fotópályázatot, háztartási energiafogyasztást követő aktivitást tartottunk. A foglalkozások több ezer személy bevonásával zajlottak és bízunk abban, hogy a projekt tanulságai és eredményei még sokáig élő forrásai lesznek sok közösség energetikai döntéseinek.

 

 

Ne jelenjen meg a nyitóoldalon
Be