Energetikai adatgyűjtés és elemzés a Boldogasszony Iskolanővérek iskoláiban

A makói Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskolában 2021. szeptember 25-én megtartott projektzáró konferencián került sor a 20 aktív résztvevővel megvalósult háztartási energiafogyasztás követése eredményeinek bemutatására.

A programról Gulyás Attila, az energiatudatossági és megújuló energiaforrásokat népszerűsítő KEHOP projekt vezetője beszélt:

"A projekten belül végzett energetikai adatgyűjtés, mérés lényege, hogy a Boldogasszony Iskolanővérek által üzemeltetett iskolák tanárainak és tanulóinak, valamint érintett hozzátartozóinak körében az energiafogyasztás átláthatóvá váljon és segítséget nyújtson a fogyasztói szokások átalakításában és az energiatakarékos módszerek terjesztésében, így alapvető mozgató rugója legyen a környezetkímélő működésnek. Csökkenteni csak azt tudjuk, aminek a mértékét ismerjük. A koncepció tartalmazott egy vagy több kiválasztott, energetikai szempontból erősen érintett energiafajtát, amelyre vonatkozóan, havi sűrűséggel gyűjtöttük az adatokat. A mérést nem automatizáltuk, ahhoz a mérési programelemben résztvevők aktív közreműködését vártuk. Az adatok elemzését és a végső javaslatok megfogalmazását a program záró eseményére időzítettük. Az összegyűjtött adatok alapján látható megtakarítási lehetőségek tovább gondolására egyedi konzultációt javasoltunk. A projekt ezen program elemének a célja kizárólag a figyelemfelkeltés volt, tudatos energiafogyasztás elterjesztése és a konkrét energia fogyasztási szokások megváltásához megfelelő döntési alap nyújtása..."

A program célcsoportja a Boldogasszony Iskolanővérek iskoláiba járó tanulók családjai, akik minden hónap elején emlékeztető e-mailt kaptak, melyben energiatudatossági tippeket, tanácsokat is olvashattak.

Ne jelenjen meg a nyitóoldalon
Be
2022. július 04.