„Barátaimnak mondlak titeket” – Patrona Közösségi Tábor 2021.

A szervezés ismét ugyanolyan színvonalas volt, akárcsak a tavalyi, a rendezés többnyire problémamentesen zajlott, és a diákok is mindig készségesen rendelkezésre álltak, amikor a házimunkából kellett kivenni a részüket.

Idén leginkább a barátság témáját jártuk körbe, beszélgettünk boncolgattunk és elemeztünk, én személy szerint a tanárainkkal folytatott World Café beszélgetős programon rengeteg jelentős részletre rá tudtam jönni a barátaimmal fenntartott kapcsolataimról, segített megérteni szituációkat és rájönni, milyen elengedhetetlenül fontos, hogy legyenek állandó támogatóink a családunkon kívül.

A tábor számomra másik legnagyobb élménye a hitünk megélése volt, lehetőségünk nyílt egy nyugodt és magányos helyen magunkba nézni a Duna-parton, együtt énekelni, imádkozni és megosztani egymással a gondolatainkat. Továbbá a napjaink is rendszerint imával kezdődtek, amit egy ideig Klarissza nővér és Pál tanár úr vezetett. Sajnos Klarissza nővér egy nappal korábban vissza kellett térjen a nővérek közé, de azt a négy napot is nagyon köszönjük, amit velünk töltött.

Természetesen a hagyományos programok sem maradhattak el. Most ugyan nem pólót festettünk, viszont az idősebb nővérek szegtek nekünk gyönyörű napsárga fejkendőket, amiket kedvünkre díszíthettünk, és hálásak vagyunk érte.

A váci városnézés idén ugyan egy új program volt, viszont fantasztikusan ötletesen és interaktívan vezetett körbe minket Vác belvárosának fontosabb állomásain, és ismertette meg velünk egyes épületek rövid történetét. Az evezős-fürdős terveinknek még a megáradt Duna sem tudott gátat szabni, a PKT még a szlovák határt is átlépte biciklivel – igaz, csak tévedésből – hogy le tudjunk csorogni az Ipoly lassú folyamán.

Az ezek után következő közös főzés és nagy lakoma garantáltan mindenkinek nagyon jólesett. Az éjfélig tartó mulatság is nagyon jól sikerült, élen a tanáraink és a táborozók szórakoztató előadásaival, amit két óra zene és tánc követett. A negyedik Patrona Közösségi Táborért nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek, a következőre pedig nagyon várjuk az új érdeklődőket!

Laczó Magdolna 9.B

2021. augusztus 05.