Patronás helytörténeti kisfilmek sikere

Három patronás film jutott be az Évszázadok öröksége művelődéstörténeti vetélkedő Kárpát-medencei döntőjébe. Tekintsék meg a három reformkori témában készült szép és érdekes helytörténeti alkotást, melyek közvetlenül a távoktatás bevezetése előtt készültek! Gratulálunk a patronás csapatok tagjainak és felkészítő tanáruknak, Hagyóné Vitus Györgyinek!

Árvízió

A nagy 1838-as pesti árvíz után nyomozó diákcsapat kreatív eszközökkel érzékenyít bennünket, hogy közelebb kerüljünk az egykori nagy megpróbáltatást átélő elődeinkhez.

Kétségkívül kivételesen magas színvonalú alkotás. Remek kompozíciók, friss és feszes vonalvezetés, kreatív megoldások egyaránt jellemezték. A lányokról kiderült, hogy komoly előadói képességekkel rendelkeznek. Jár érte a gratuláció, és érdemes lenne némi utómunkát követően a helyi televízióban való megjelentetésre.

(Lektori vélemény, dr.Varga Szabolcs)

Alkotók: "Liberális nemesek" csapata (Dinnyés Dorka, László Fanni és Nagy Ágnes, 10.a).

A filmet készítette: Lobmayer M. Judit SSND.

A film Youtube-csatornánkon tekinthető meg: https://youtu.be/T1bmDA10v5s

Noszlopy

Megalakult a Méltatlanul Elfeledett Magyarok Országos Rehabilitáló Intézete, a MEMORI. Stúdiójuk kutató riporterei sorozatot indítanak, az első részben a kevéssé ismert Noszlopy Gáspárnak állítanak méltó emléket.

A videóról csak a legnagyobb elismerés hangjával szólhatok. Méltó a témához, remek képek, snittek, kreatív dramaturgia, nagyon jó vonalvezetés. Kitűnő alkotás!

(Lektori vélemény, dr.Varga Szabolcs)

Alkotók: "Centralisták" csapata (Bui Lan Leila, Demmel Izabella és Derzsi Kinga, 10.b)

A filmet készítette: Kiss Tamás János

A film Youtube-csatornánkon tekinthető meg: https://youtu.be/Dy3aOADZFcg

Vidats István és János emlékére

Három reformkori barátnő szemüvegén át látjuk a pesti Belvárost mint a reformkor tanúját, miközben megismerhetjük a gépgyáros apa és fia megrendítő történetét.  

A feltöltött videó egyszerűen fantasztikus! Egészen eredeti forgatókönyv, remek filmes megoldások a színnel, a zenével. A csapat tagjai komoly színészi képességekkel bírnak, és az egész alkotás egyszerre szép és informatív.

(Lektori vélemény, dr.Varga Szabolcs)

Alkotók: "Védegylet"csapata (Rochlitz Klára, Solti Bettina és Szabó Adél, 10.b)

A filmet készítette: Lobmayer M. Judit SSND

A film Youtube-csatornánkon tekinthető meg: https://youtu.be/D8VjJW-6D8Y

2020. április 22.