Energiatudatossági tanulmányi verseny és vetélkedő a Szignumban

Energiatudatossági tanulmányi verseny ( 2020/2021-es tanév elején):

A Szignum Iskolában a tanulók az energiatudatosságot és a megújuló energiaforrásokat népszerűsítő vetélkedőn vettek részt. Az érdeklődők egyénileg vagy csapatokba szerveződve töltötték ki a havonta megjelent feladatokat, kérdőíveket. Az igényesen megszerkesztett lapokat aztán a vetélkedő szervezője gyűjtötte össze és értékelte. Az eredményes tanulók dinamós-napelemes lámpákat, szemléletformáló könyveket és más értékes ajándéktárgyakat kaptak.

Energiatudatossági vetélkedő a Maros-parton:

2020. június közepén, a Szignum-nap keretében iskolánk felső tagozatos tanulói a Maros-partra látogattak, ahol 10-15 fős csoportokban vehettek részt az energiatudatosságot és a megújuló energiaforrásokat népszerűsítő vetélkedőn.

A vetélkedő négy feladat teljesítéséből állt, ezek:

-        Számoljuk ki, mennyit takarít meg egy család, ha a háztartásában lecseréli a hagyományos izzókat energiatakarékos LED-es izzókra!

-        Rakjunk össze minél gyorsabban egy napelemmel működő játékot!

-        Mérjük le az ökológiai lábnyomunkat!

-        Oldjuk meg a 13+1 kérdésből álló energia-totót!

A gyerekek igen lelkesen, a verseny szellemétől motiváltan ügyeskedtek, számoltak és közben sokat tanultak az otthoni energiafelhasználási szokásaikról. Számos ötletet vihettek magukkal az egyszerű, mindennapi életben is könnyen alkalmazható megoldásokból, melyekkel jelentős energiamegtakarítást érhetnek el otthonaikban.

Az összerakott napelemes játékokat a résztvevő osztályok megkapták, hogy szeptembertől a szünetekben vagy közösségi alkalmakon játszhassanak velük, még jobban megismerjék környezetbarát működési elvüket.

 

Ne jelenjen meg a nyitóoldalon
Be
2022. július 04.