„Kelj fel!” - Iskolanővéri lelkigyakorlatos lánytábor Bükkmogyorósdon


Bükkmogyorósdi táborozós házunk július 4. és 7. között lelkigyakorlatos lánytábornak adott helyet. A programot szervező nővérek - M. Csilla, M. Fidelis, M. Judit, M. Jutta, M. Klarissza és M. Sára - közösséget alkotva voltunk jelen a középiskolás és egyetemista korú lányok között.

A lisszaboni ifjúsági világtalálkozó mottója ihlette témánkat: „Kelj fel…!” A bibliai szerepjátékokban találkoztunk különböző szentírási alakok „felkelésének” történetével. Az útra kelő és hegyekbe siető Mária példáját követve zarándokoltunk, a szentségimádáskor pedig az értünk „felkelő” Istent szemléltük. Meghittek voltak a tábori szentmisék, amikor Baranyák Béla plébános atya csatlakozott hozzánk.

A gondolatok egymás közötti megosztását kreatívan elkészített szimbólumok mélyítették. Többek között tapasztalatot szerezhettünk arról, hogy lehetséges bőrig ázva hálát adni, táncolva imádkozni. Jó ízű beszélgetések alakultak ki a nővérekkel spontán vagy pedig az „élő könyvtárban”, amikor minket is „ki lehetett kölcsönözni” egy-egy témában. Egymáshoz és Istenhez közelebb kerülhettünk a tábori élet örömeiben is: a közös asztal körül, a házimunkában, éneklésben, játékban, piknikezésben, a festői környezetben tett sétákban.

Érthető módon a tábor végén nehéz volt felkelni és útra kelni…

Ne jelenjen meg a nyitóoldalon
Ki
2023. július 13.