Energiatudatossági és a megújuló energiahordozókról szóló vándorkiállítás a Boldogasszony Iskolanővérek iskoláiban

2020. január közepétől két hónapon keresztül a makói Szignum iskola tágas auláját 12 nagy méretű plakát díszítette, melyek katonás rendben és „talpon állva” hirdették a teremtésvédelemhez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat. A tablók információanyagát Kerekesné Dócs Nikoletta Györgyi tanárnő állította össze, aki négy témakörbe csoportosítva mutatta be a következő témaköröket:

- Fosszilis energiahordozók

- Megújuló energiaforrások

- Energiafogyasztás csökkentése

- Energiatakarékossági tippek a háztartásokban

A négy témakört 3-3 táblára osztva mutatta be a rendkívül látványos kompozíció:

- a probléma bemutatása

- a keresztény álláspont

- a lehetséges megoldások

A rengeteg hasznos információt sok-sok illusztráció és diagram tette könnyebben emészthetővé, így a kisebbek is tanulmányozhatták az ő jövőjüket is érintő érdekességeket.

A vándorkiállítást játékkal egészítettük ki. A játék során egy tesztet kellett kitölteni, amelyre a válaszok megtalálhatóak a kiállítás paneljein. A kiállítás végén a helyesen kitöltött kvízek között sorsolással döntöttük el, hogy ki kaphat ajándékot. Az ajándékok szintén üzenethordozók, vagyis az energiahatékonyság és megújuló források alkalmazása témájából kerülnek ki: napelemes zseblámpák, fogyasztásmérők, ismeretterjesztő könyvek és más értékes tárgyak.

A kész vándorkiállítást a Boldogasszony Iskolanővérek által üzemeltetett iskolák programjaihoz igazítva vándoroltattuk, így később járt a szegedi Karolinában, a budapesti Patronában és végül a debreceni Svetitsben volt megtekinthető.

További információ ezen a linken olvasható.

 

Ne jelenjen meg a nyitóoldalon
Be
2022. július 05.