„A világ női szemmel” szimpózium Markazon

A KEHOP-5.4.1-16-2016-00351 azonosító számú „A Boldogasszony Iskolanővérek által üzemeltetett iskolák tanárainak és tanulóinak, valamint érintett hozzátartozóinak kampánya az energia-tudatos gondolkodást és életmódot elősegítő szemléletformálás megvalósítására” című projekt „A világ női szemmel Szimpózium” című programját 2020. szeptember 4. és 6.között tartottuk Markazon, a Röptető Közösségi Házban (Fő út 120.).

A megvalósítást alapos és gondos szervezés előzte meg. Tornay Krisztina M. Petra SSND, a debreceni Boldog Terézia Szakkollégium vezetője dolgozta ki a rendezvény programját, anyagi feltételeit, és a résztvevők toborzását és tájékoztatását. Az eseményen a szakkollégium hallgatói vettek részt, debreceni egyetemista és OKJ képzést végző diákok.

A három napos program helyet adott többek között egy közös előadásnak, csoportos feladatoknak (tréning) , kézműves foglalkozásoknak. A kiscsoportos és egyéni kézműves foglalkozások központi témája a régi fa tárgyak újrahasznosítása, felújítása és kreatív újragondolása volt. A műhelymunka kiscsoportokban és egyénileg zajlott.  A tárgyak egy részét a szakkollégium debreceni székhelyére szállítottuk, ahol használatba vettük őket, más részük a szakkollégium markazi telephelyén maradt. Az élménydús rendezvény misével és közös imával zárult.

A 22 fő bevonásával megvalósult szimpózium jó alapot jelent egy kiemelkedő hagyomány megteremtésére és a kedvező visszajelzések is mutatják, hogy van igény hasonló programokra.

Ne jelenjen meg a nyitóoldalon
Be