Shalom

Imádkozunk Kelet-Európa és a világ békéjéért

Mi, Boldogasszony Iskolanővérek arra hívunk mindannyiótokat, hogy újítsuk meg az evangélium szerinti erőszakmentesség és a béke iránti elkötelezettségünket, és öleljük körül Földünket – a jelenlegi helyzetben különösen is Kelet-Európát – imáinkkal, böjttel, az egymás iránti kiengesztelődés terén mutatott példával! Kérünk benneteket, naponta, velünk együtt imádkozzátok az SSND békeimáját – családjaitokban, közösségeitekben vagy magányotokban!

Az ökológiai lelkiség és az advent

Minden teremtménnyel egy „csodálatos és egyetemes közösséget” alkotunk. A Laudato Si’ iránti elköteleződésünk hatodik célja arra emlékeztet bennünket, hogy „találjuk meg Istent mindenben”, és minden mindennel összefügg. A Laudato Si' 220. pontja olyan ökológiai megtérésre hív minket, amely a hálával és az ingyenességgel kezdődik, annak felismerésével, hogy a világ Isten szerető ajándéka, és hogy arra vagyunk hivatottak, hogy csendben utánozzuk nagylelkűségét önfeláldozásunk és jócselekedeteink által.

Már hét éve aktív a Laudato Si' Mozgalom! - 3. rész

 

Arra hívunk minden érdeklődőt, hogy az alább felsorolt további 17 ötletet, javaslatot egészítse ki, formálja és valósítsa meg kedve szerint!

36. Legyél aktív résztvevője a teremtés hónapjának, amely szeptember 1-je és október 4-e között zajlik!
37. Segítsd intézményedet abban, hogy a keresztény értékek alapján működjék!

A világon több száz vállalat kötelezte el magát arra, hogy a katolikus hit elvei alapján működik a teremtett világ jobb jövője érdekében.

Hét éves lett a Laudato Si' Mozgalom

Hihetetlenül hangzik, pedig igaz: 2022. január 15-én a Laudato Si' Mozgalom hétéves lett!

Ez alatt a hét év alatt sok százezer ember törekedett arra, hogy világszerte valódi reményt nyújtson emberek millióinak. Ugyan még tengernyi tennivalónk van a teremtésvédelemmel kapcsolatban, ugyanakkor nem töltöttük tétlenül az elmúlt hét évet sem.

Diáktanítások a Laudato Si' jegyében

A Patrona Hungariae Gimnázium 9. évfolyamos diákjai a novemberi 17-i Terézia anya-nap keretében hagyományosan idén is diákelőadásokat tartottak társaiknak, ezúttal a Laudato Si' enciklikához kapcsolódó témákban. Meghallgathattuk őket többek között a fenntartható divatról, a hulladékmentes életmód lehetőségéről, a környezettudatos háztartásról, de volt szól az afrikai gyermekmunkáról, vagy a Hungary Helps programról is.

Teremtés hete

„Az a keresztény, aki nem óvja a teremtett világot, nem segíti növekedését, olyan keresztény, akit nem érdekel Isten műve, amely Isten szeretetéből született értünk.” (Ferenc pápa)

Zöldenergia fotópályázat - közönségszavazás

Fotó: Gustavo Quepon (uncplash.com)
Fotó: Gustavo Quepon (uncplash.com)

Lezárult a ZöldEnergia fotópályázat nevezési szakasza, köszönjük a sok szép beküldött fotót!

Most itt a lehetőség, hogy az internet nyilvánossága mondjon véleményt a munkákról, és biztatunk minden kedves látogatót, hogy csillagokkal értékelje a neki tetsző alkotásokat a következő címen: 

https://pollunit.com/en/polls/qwhzu7jtmnrcb89hqxxxwa

A legtöbb szavazatot gyűjtő kép a pályázat közönség-díjasa lesz.