Svetits

1956 – Egykori diákjaink emlékeznek

Az 1950-es években az iskolanővérek által fenntartott két intézményben sok olyan család gyermeke tanult, akiknek másutt esélyük sem lett volna érettségit szerezniük. A debreceni Svetits és a budapesti Patrona Hungariae Gimnázium nemcsak biztonságot, hanem tudást és családias légkört is biztosított ezeknek a lányoknak. Visszaemlékezéseik a forradalomról, a korról és arról az emberségről is szólnak, amelyet megtapasztaltak iskoláink falain belül.

Veni Sancte

Régi hagyomány, hogy az egyházi iskolák a tanévet a Szentlelket hívó énekkel kezdik. Ki mást is hívhatnánk segítségül – pedagógusok és diákok egyaránt, – mint a harmadik isteni személyt? Ilyenkor a Szentlélek hét ajándéka közül leginkább a bölcsességre, az értelemre és a tudományra gondolunk.

Online ballagások

A kényszerű otthonlét megnehezíti, hogy hagyományainkat a megszokott módon ünnepeljük. Iskoláink tanárai és diákjai e szokatlan körülmények között is minden tőlük telhetőt megtettek, hogy végzőseinket kárpótolják az elmaradt ünnepségért. Sajátos kegyelem, hogy most minden eddiginél nagyobb közösségben vehetünk részt a ballagásokon.

Öregdiák-találkozó 2020

Sajnálattal értesítjük az érdeklődőket, hogy a meghirdetett rendkívüli veszélyhelyzet miatt az eddig meghirdetett rendezvényeink, így a Boldogasszony Kolostori Kávézóba tervezett nagyböjti alkalmak és az áprilisi öregdiák-találkozó is elmaradnak. Az eseményre regisztráltaknak értesítést küldünk.
Kérjük, további hírekért kísérjék figyelemmel honlapunkat, Facebook-oldalunkat.