Lelkiségünk

Ferenc pápa pedagógusoknak küldött videó üzenete

 

Örömmel osztjuk meg Ferenc pápa pedagógusoknak küldött, másfél perces videó üzenetét, melynek tartalma egybecseng alapítónk Boldog M. Terézia Gerhardinger nevelési elveivel :

 

A nevelés a szeretet cselekedete, amely megmutatja nekünk az utat, amelyen járva újraéleszthetjük a testvériességet úgy, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a legsebezhetőbbeket.

Advent első vasárnapja - Benedictus

Áldott az Úr, atyáink Istene, *
    mert meglátogatta és megváltotta az ő népét;
Erős szabadítót támasztott minékünk *
    szolgájának, Dávidnak családjából.

Amint szólott a szentek szájával, *
    ősidők óta a próféták ajka által,
megszabadít az ellenség kezéből, *
    mindazoktól, akik gyűlölettel néznek minket;

Hétköznapok lelkigyakorlata 2022 adventjében

 

Adventben újra indul a Hétköznapok Lelkigyakorlata!

Szeretettel hívunk, hogy végezd velünk a hétköznapok lelkigyakorlatát, együtt keresve a csendet, az Istennel való kapcsolat megújulását, elmélyülését.

A hétköznapok lelkigyakorlatának lényege az, hogy a résztvevők naponta

Alapítónk emléknapja

1879. május 9-én hunyt el a Boldogasszony Iskolanővérek alapítója, Boldog M. Terézia Gerhardinger. Alapítónk égi születésnapja Rendünk egyik legjelentősebb ünnepnapja. Ezen az ünnepen különösen is hálát adunk M. Terézia karizmájáért, életművéért, az Úr bennünket segítő kegyelméért, élő és elhunyt rendtársainkért, minden munkatársunkért, barátunkért, társult tagunkért, óvodásunkért, diákunkért és családtagjaikért, támogatónkért, az értünk imádkozókért.

Hogyan teremtsünk békét háború idején?

János apostol evangéliumában azt mondja Jézus: „Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen.” (Jn 10,10) Keresztényként, azaz Krisztus követőiként újból és újból tudatosítanunk kell, hogy Isten mind társadalmi, mind személyes életünkre érvényes, alapvető útmutatásként adta nekünk a tíz parancsot.(Kiv 20,2-17) Jézus pedig „új paranccsal egészítette ki” a Teremtő Atya útmutatását: „Úgy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket.” (Jn 13,34)

Tekintsük át, hogyan teremthetünk társadalmi békét és igazságosságot Isten parancsainak betartásával!