Intézményeink

Mátraalja Misszió

Fotó: Szilágyi Lenke
Fotó: Szilágyi Lenke

Mátraalja Misszió

A Mátraalja három településén (Markaz, Halmajugra, Vécs) jelenleg főként  3 nővérünk van jelen, akik önkéntes civil segítőkkel és helyi civil szervezetekkel együttműködve végeznek segítő munkát. Időnként más nővéreink is besegítenek egy-egy nyári tábor vagy egyéb program lebonyolításában. Ez a munka sokrétű, az egyes települések lakosságának különböző igényeire felel:

Patrona Katolikus Egyetemi Szakkollégium

A szakkollégium célja, hogy hallgatóit abban segítse, hogy olyan felnőtté váljanak, aki nem sodródik gondolkodás nélkül arra, amerre épp a körülötte lévő világ vinné, hanem

  • törekszik saját maga, társai és az őt körülvevő valóság megértésére
  • odafigyel arra, ki ő, ki a másik
  • észreveszi, mi történik benne, körülötte
  • kutatja, mi igazán fontos számára, milyen cél vonzza, s mi igazítja el döntéseiben
  • nem túléli, hanem átéli az életét

Aki tudatos.

Karolina Katolikus Egyetemi Szakkollégium

  A Karolina Szakkollégium célja olyan keresztény értelmiségi nők nevelése, akik személyes és szakmai életükben hitelesen, igényesen, emberi tisztességgel, elkötelezetten szolgálják kisebb közösségüket, a társadalmat és egyházukat. Közösség és értékteremtők tanulmányaik alatt és annak befejezése után is.

Szathmáry Karolina Kollégium

Nagybecskerek a bánáti magyarság kulturális központja és az egyházmegye püspöki székhelye. Itt működött 1920-ig a nagy múltú Piarista Gimnázium, ahonnan a magyarországi cserkészet indult.

Az iskolanővérek 1880-ban érkeztek a városba, és 1945-ig működtettek itt elemi iskolát, polgári iskolát, kereskedelmi iskolát és kollégiumot. A II. világháború után az iskolákat államosították, a nővérek a kommunizmus idején csak plébániai munkát végezhettek.

Boldogasszony Konyhája Kft.

A Boldogasszony Iskolanővérek figyelmébe ajánlják az általuk alapított

Boldogasszony Konyhája Kft. 

tevékenységét.

Konyhánk csapata örömmel áll rendelkezésére budapesti és pest környéki egyházi és szerzetesrendi fenntartású intézmények részére ételkiszállítással, valamint családi és céges rendezvények lebonyolításával, catering szolgáltatással.

Bemutatkozunk (részlet üzleti víziónkból)