Egyéb

Boldogasszony Iskolanővérek Alapítvány

Részlet az alapszabályból:

I. AZ ALAPÍTVÁNY ADATAI

1990. év november hó 12. napján Patrona Hungariae Alapítvány elnevezéssel a Ptk. 74/A. §-ban meghatározott szabályok szerinti jogi személy megalakítására került sor az Alapító Okiratban meghatározott célok biztosítására.

Az alapítványt a Fővárosi Bíróság 8.Pk.64169/2. sorszám alatt nyilvántartásba vette.

A közhasznú szervezet elnevezése: Boldogasszony Iskolanővérek Alapítvány (megjegyzés: a névváltoztatás dátuma 2017. június 26.)

Boldogasszony Manufaktúra

Fotó: Szilágyi Lenke
Fotó: Szilágyi Lenke

Boldogasszony ManufaktúraÁrpási M. Paulina nővér, nyugalmazott kézimunka és szabás-varrás tanár hatodik éve, a Dolina Forrás Fejlesztő Központ meghívására és szervezésében jár Vécsre. Ő indította el helybeli családanyáknak, fiatal nőknek a varrótanfolyamot 2014-ben, akkor még a rendünk adományozta lábbal hajtós varrógépeken.

Mátraalja Misszió

Fotó: Szilágyi Lenke
Fotó: Szilágyi Lenke

Mátraalja Misszió

A Mátraalja három településén (Markaz, Halmajugra, Vécs) jelenleg főként  3 nővérünk van jelen, akik önkéntes civil segítőkkel és helyi civil szervezetekkel együttműködve végeznek segítő munkát. Időnként más nővéreink is besegítenek egy-egy nyári tábor vagy egyéb program lebonyolításában. Ez a munka sokrétű, az egyes települések lakosságának különböző igényeire felel:

Boldogasszony Konyhája Kft.

A Boldogasszony Iskolanővérek figyelmébe ajánlják az általuk alapított

Boldogasszony Konyhája Kft. 

tevékenységét.

Konyhánk csapata örömmel áll rendelkezésére budapesti és pest környéki egyházi és szerzetesrendi fenntartású intézmények részére ételkiszállítással, valamint családi és céges rendezvények lebonyolításával, catering szolgáltatással.

Bemutatkozunk (részlet üzleti víziónkból)