Kenutábor Kisbodakon

A nyári nagy melegben nincs is jobb, mint a hűsítő víz közelében tölteni az időt, felfedezni tavaink, folyóink varázslatos élővilágát. Ilyen kalandos, aktív pihenésben volt idén már másodszor része Réka nővér tizenegyedikes diákjainak. Az alábbiakban az ő beszámolójukat olvashatják.

Június 29-én útnak indultunk a pannonhalmi testvérosztályunkkal a második alkalommal megszervezett kenutáborba. A helyszín Kisbodak volt, amely sok lehetőséget tartogat a Dunán evezni vágyóknak. A természet néha kalandos kihívásokat állított elénk, máskor a nyugodt vízen haladva élvezhettük a látványt és kémlelhettük a fel-felbukkanó állatokat.

A reggeltől késő délutánig tartó kenuzás mellett a program fontos része volt a közösség építése is. Erre szolgáltak a sok nevetéssel kísért játékok, a tábortűz melletti éneklés, az éjjelbe nyúló kártyázás és beszélgetés, na meg a közös röpizés.

Hálás köszönettel tartozunk Pour Zsuzsa tanárnőnek, aki kitartóan vezette a csapatot és helyt állt minden helyzetben. Türelemmel fordult felénk, pedig be kell vallanunk, sokszor nem könnyítettük meg a dolgát. Réka nővér az idén távolból kísért minket.

Mindenki olyan élményekkel gazdagodott, amikre szívesen gondol majd vissza és már most tudjuk, milyen gyakran fogjuk felemlegetni ezeket a szórakoztató vagy éppen megható emlékeket.

Budapest, 2021. július 5-én

A patronás 11. A osztály diákjai

 

 

2021. július 06.