Öregdiákok

A 2018-2019-es tanév örömünnepe volt rendtartományunknak: 160 éves évfordulónk alkalmából jubileumi tanévet hirdettünk. Az év programjainak kiemelt célja volt az iskoláink, pedagógusaink és tanítványaink közti kapcsolat szorosabbá fűzése. De nemcsak jelenlegi, hanem egykori tanítványaink felé is szerettük volna megnyitni az ajtót: ezért volt jubileumi évünk gálaeseménye 2019. április 27-én az a közös délután, amikor 700 egykori patronás, svetitses és karolinás diákkal ünnepeltünk együtt Budapesten, a Patrona Hungariae Gimnáziumban.

A jó hangulatú együttlét örömében úgy döntöttünk, hagyományt teremtünk: minden év húsvéti nyolcadában szombaton egész napos találkozóra hívjuk egykori tanítványainkat.

2020-ban tehát április 18-án újra találkozunk!

Meghívó egykori diákjainknak

Terézia anya

A Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpontban alapítónőnk, Gerhardinger Boldog Terézia anyára emlékezünk boldoggá avatásának évfordulóján, 2019. november 15-én pénteken. Ebből az alkalomból délelőtt rendhagyó tanítási nap lesz a Patrona Hungariae Gimnáziumban, melyre szeretettel hívjuk a patronás és svetitses öregdiákokat.

A programról:

  • Reggel 8-kor gyülekező a gimnázium 1. emeletén a 105-ös teremben (a színpad mellett).
  • 8:15-kor szentmise,
  • majd habos kakaózás.
  • 9:45-10:15 diáktanítások lesznek az osztályokban. Az öregdiákok vagy ezeken vesznek részt, vagy pedig saját körükben beszélgetnek.
  • 10:30-11:00 Julianne Lattner kanadai iskolanővér, a római Generalátusi Tanács tagjának előadása a nemzetközi kongregáció életéről
  • 11:30-13:00 Látványos Bibliaismereti verseny, ahol drukkolni lehet a gimnázium csapatainak.

Kérjük, részvételi szándékát jelezze október 30-ig (FIGYELEM! meghosszabbítva november 8-ig!) az alábbi módokon:

Telefonon munkaidőben: +36 1 215 9017

E-mailben: info@iskolanoverek.hu

Szeretettel a Boldogasszony Iskolanővérek nevében:

Lobmayer M. Judit nővér

Részletek egykori tanítványaink visszaemlékezéseiből:

Egész életemre tartást adott és meghatározó volt az a négy év, amit itt töltöttem.”

Azokban az években tanultam meg azt is, hogy az imádság nem kívánságaink felsorolása. Rá kell bízni magunkat Isten bölcsességére, hiszen Ő ismer a legjobban minket.”


Ami talán a lexikai tudásnál is sokkal fontosabb: megtanultam a megfelelő értékeket követve eligazodni a világban.”


Sok mindent kaptam..., és aki sokat kapott, annak megsokszorozva kell azt visszaadnia.”

Kapcsolódó híreink

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A Boldogasszony Iskolanővérek hírlevelét azért indítottuk el, hogy programjainkról, kiadványainkról, életünk eseményeiről hírt adhassunk mindazoknak, akik valamilyen módon kötődnek hozzánk.

Feliratkozom!

Tablóképek

Ígéretünkhöz híven elkezdtük közzétenni az iskoláinkban végzett osztályok tablóképeit. Kezdésként a Patrona Hungariae Gimnázium és a Svetits Gimnázium 1951 és 1999 között készült tablóiból töltöttük fel azokat, melyek jó minőségben megtalálhatók rendi archívumunkban.

A kategória összes híre