Elmarad az Ökumenikus Diákfilmszemle!

Az Ökumenikus Diákfilmszemle szervezőbizottsága a koronavírus-járványra tekintettel meghozta a döntését, hogy az idei filmszemlét jövő tanévre halasztja.

A filmszemlénk legfontosabb, központi része, a döntő, ami az alkotók és a zsűri találkozása, pont egy olyan összejövetel, ami nagyon nem ajánlatos, sőt tiltott; - és gyakorlatilag most már biztos, hogy a tervezett időpontban, május 23-án is még az lesz.

Egy évvel elhalasztjuk a mostani versenyt, de jövőre meg fogjuk engedni, hogy mostani 12. osztályosok, akik akkor már túl lesznek a középiskolán, kivételesen szintén nevezhessenek.

Sok testi-lelki erőt kívánok ezekben a nehéz időkben! 

Wettstein József

----------------------------------------------------

A Katolikus Pedagógiai Intézet, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, valamint a budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák diákjai számára meghirdeti kilencedik országos filmszemléjét.

Az ökumenikus szervezőbizottság – összhangban a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal és az úrvacsora évével – így fogalmazta meg a filmszemle kiemelt témáját:

MINDENNAPI KENYERÜNK – Amikor a hétköznapi valóságokban, eseményekben TÖBB történik.

Az eddigi évekhez hasonlóan szabadon választott témájú filmek is beküldhetők. Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animációs film stb., azonban a pályaművek időtartama nem haladhatja meg a 8 percet. A filmek beadási határideje: 2020. május 4.

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2020. május 23-án, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest V. kerület, Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri értékelés keretében kiválasztja a legjobb alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat. A jutalom az iskolai filmkészítést segítő videofelszerelés; három kategóriában összesen 500 000 forint értékű videokamera, statív, videolámpa stb. kerül kiosztásra.

Egyéb részletek és az elmúlt filmszemlék anyagai, filmjei a szemle honlapján találhatók. Innen tölthető le a részletes pályázati kiírás és a nevezési lap is, továbbá az oldalon filmes oktatási anyagok is segítik az alkotó diákok szakmai munkáját.

A filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni a wettstein.jozsef@gmail.com e-mail-címen.

Forrás: Magyar Kurír

Fotó: okudiakfilm.hu

2020. április 14.