Köszönet támogatóinknak!

Hálásak vagyunk mindazoknak, akik nagylelkű adományaikkal segítették erdélyi missziónk balesetben megsérült kórustagjainak gyógykezelését és az összetört jármű pótlását! Az alábbiakban Nagy M. Vera nővér és Czakó Gabriella társult tag, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar vezetőinek kedves, képes köszönőlevelét olvashatják.

Kedves Támogatóink!

Köszönjük szépen nagylelkű adományaikat, mellyel a Boldogasszony Iskolanővérek erdélyi missziójának Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Karát ért baleset kárvallottjait segítették! Hála Istennek és az Önök önzetlen támogatásának, a totálkáros mikrobusz helyett sikerült vásárolni egy jó állapotban lévő nyolcéves Volkswagen mikrobuszt, mely a továbbiakban is fogja segíteni a kórus működését, a gyerekek, fiatalok nyárádmenti, sóvidéki falvakból való beszállításával.

A fennmaradó összeget a sérültek további gyógykezelésére fordítjuk: fogszabályzás, gyógytorna, rehabilitáció.

A balesetre szóló gyűjtést ezennel lezárjuk. Amennyiben további összegek érkeznek az Iskolanővérek erdélyi misszójának számlájára, azt erdélyi tanítványaink szociális és egészségügyi támogatására fogjuk fordítani.

Örömmel adjuk hírül, hogy február folyamán újra beindultak az kórus „élő” próbái a szovátai Mariánumban, közel hatvan lelkes kicsi és nagy kórustag részvételével, gyönyörű kórusművekkel, új tervekkel.

Március elején volt az az ünnepi pillanat, amikor a baleset óta először találkoztak azok, akik a mikrobuszban utaztak december 11-én. A 10 éves kicsi Kató – egyik legfiatalabb kórustagunk – szájsebészeti műtétje és kedves sofőrünk hét törött bordája tette hosszúvá a felépülés folyamatát. Három drága kórustagunknak még vannak fájdalmai, melyek további kezeléseket igényelnek.

A találkozás „happy end”-jét megkoronázta, hogy Karcsi bácsi hozott egy kórus-tortát, mellyel megünnepeltük, hogy élünk és hogy újra együtt lehetünk.

Köszönjük szépen!

Csatolmány
2022. március 23.