Tartományi

Az új tartományi tanács beiktatása

A Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont kápolnájában ünnepi szentmise keretében 2021. augusztus 28-án 10:30-kor tette le Isten kezébe a tőle kapott vezetői szolgálatot a Boldogasszony Iskolanővérek leköszönő tartományi tanácsa, és vette át tőlük a feladatot Ivanics M. Andrea nővér, az idén júliusban megválasztott új tartományfőnöknő és tanácsosai: Csermely M. Irén nővér, a tartományfőnöknő helyettese és Erős M. Renáta nővér.

Ünnepi üzenetek

Üzenet a Szlovén Tartományból
Üzenet a Szlovén Tartományból

Rendünk alapítójának Gerhardinger Mária Terézia anyának égi születésnapját ünnepeljük. Ezen a napon rendünk minden tartománya ünnepel. Ilyenkor egymást is köszöntjük. Az összetartozás örömét továbbosztva fogadjanak szeretettel nővéreink üzeneteiből néhányat a világ tájairól.

Képes üzenet a nővérközösségtől (2.)

"Eltelt egy hét legutóbbi üzenetünk óta. Mi, aktív nővérek is itthon maradunk, egészen a távtanításnak, az imádságnak és a közösségi feladatoknak szenteljük magunkat. Az ürességet megpróbáljuk betölteni élettel, és a vasárnapi szép idő lehetőséget ajándékozott, hogy időseinket végre kivigyük a kertbe a napfényre. Hálásak vagyunk, hogy most ezt még megtehettük. Imádkozunk értetek és mindnyájunkért, hogy legbelül maga az Úr töltse be ürességünket, és az ő fénye ragyogja be szívünket."

(fotók és szöveg: Lobmayer M. Judit nővér)

Képes üzenet a nővérközösségtől

A Boldogasszony Iskolanővérek közössége szeretettel küldi ezt a fotókkal kísért üzenetet iskoláink minden otthon lévő tanítványának, azok családtagjainak, munkatársainknak, a társult tagoknak és minden kedves barátunknak.