"Arcodat keresem, Uram"

Szokásos nagyböjti programsorozatunk keretében került sor a Tornay Krisztina M. Petra nővér képeiből rendezett kiállítás megnyitójára.

Az idei nagyböjtben Petra nővér "Arcodat keresem" kiállítása veszi körül a hozzánk látogatókat, akikkel együtt készülünk húsvétra. A Jézus-arcok egyazon linómetszet alapján készültek, eltérő színvilággal. A tekinteteket szemlélve találkozhatunk a szenvedő, a tanító, a gyógyító, az imádkozó és a dicsőségében ragyogó Mesterrel egyaránt. A képek a Szent Arc tiszteletének ősi hagyományát követik.

A kiállításhoz nemcsak nagyböjti elmélkedést fűzött Petra nővér, hanem saját magunkra mint Isten képmásaira is reflektált. Kivétel nélkül küldetést szánt nekünk Isten, életfeladatunk, hogy megtaláljuk, és beteljesítsük hivatásunkat. Erről szólt "Hivatáskeresésünk - A belső út jelei" című előadása, melyet a Hivatás éve imájával fejeztünk be.

Húsvétváró sorozatunkban legközelebb március 21-én találkozunk, amikor Éva nővér és posztulánsaink vezetésével - kicsinyek és felnőttek - együtt kézműveskedhetünk.

Esemény
Kiállításmegnyitó 2020. március 7.
Témakör