Karolina 5. - "Oda megyünk, ahová a Gondviselés hív minket."

Megjelent
2023.05.09.
Témakör

Ebben a részben is folytatódik a párhuzamos időszerkezet. Egyfelől képet kapunk arról, hogy mi történt az Iskolanővéreknél bajor földön és Amerikában 1847-48-ban, a történet elbeszélés jelenében. Másfelől az idős Soeur Walburg folytatja a múlt felidézését, és a novíciák krónikába foglalják 1832 és 1833 eseményeit. Bármelyik idősíkban járunk, igaz, hogy a Gondviselésbe vetett bizalom jellemezte rendalapítónkat és környezetét. Így voltak képesek meghallani, hogy Isten hová és milyen szolgálatra hívja őket.

Közben mélységeket és magasságokat járnak be. A kihívások azonban mind az ötvenéves Terézia anyát és nővértársait, mind a harmincas éveinek derekán járó Karolina Gerhardingert és társait megerősíti abban a meggyőződésben, hogy Isten művét szolgálják.

Hálás vagyok a szereplők hűségéért, odaadásáért, a forgatási helyszínekért! Amíg sok-sok időt, energiát szentelünk ennek a filmsorozatnak készítésére, szinte valós időben mi is átéljük azt a folyamatot, amin Isten végigvezette Karolinát. Olykor megadatik, hogy egészen különleges módon is bevonódunk abba, amit megjelenítünk.

Elszántan dolgozunk már a 6. részen, jónéhány részlet készen várja, hogy felkerüljön az idővonalra.

(Lobmayer M. Judit SSND)

 

 

A sorozat korábbi epizódjait ezen a linken lehet megtekinteni.

Karolina 5. - "Oda megyünk, ahová a Gondviselés hív minket."