Karácsonyra készültünk a Boldogasszony Kolostori Kávézóban

Interaktív elmélkedés Mária várakozásáról – November 30.

Első alkalommal megnyitottuk Tornay Krisztina M. Petra nővér Angyali Üdvözlet című kiállítását, mely egyetlen linómetszetnek csaknem harmincféle változatát mutatja be. Ez a kiállítás adta meg spirituális terét a gyertyagyújtással egybekötött programjainknak.

Ennek során M. Cipriána novíciánk vezetésével padlóképet alkottunk. Mária és Gábor angyal találkozását, Mária és Erzsébet találkozását valamint a szállást kereső Szent Családot a zene eszközével jelenítettük meg hozzá. Jutta posztulánsunk fuvolájával Máriát elevenítette meg, Varga Rita tanárnőnk hegedűjével pedig Gábor angyal és az idős Erzsébet alakját idézte meg. Irén nővér zongorával, Judit nővér csellóval működött közre.

Jézust váró színezés és kézműveskedés – December 7.

Vera nővér és húga, Nagy Judit adventi színező könyvének lapjait idén is sokan színezték, közben közelebb kerülve ahhoz, akit várunk, Jézushoz.

Éva nővér és rendi növendékeink, Jutta, Dóri vezetésével pedig színvonalas ajándékokat lehetett készíteni, melyekkel majd ki-ki meglepheti szeretteit, amikor elérkezik Jézus születésnapja. Nagy örömünkre minden korosztály lelkesen vett részt az asztalok körüli munkában.

Film a Boldogasszony Iskolanővérek küldetéséről és Jézus születéséről – December 14.

Örömvasárnap vigíliáján egy kis példázattal kezdtük a gyertyagyújtást. Egy asszony elhatározta, hogy minden reggel öt babszemet helyez a bal zsebébe. Ha észrevesz valamit, amiért hálás lehet, akkor áttesz egyet a jobb zsebébe. Ettől kezdve sokkal több örömre okot adó dolgot fedezett fel az életében. A legapróbb dolgokban is tudott pozitívumot találni. Egyetlen napja sem telt el úgy, hogy ne vándoroltak volna át a babszemek a jobb zsebébe. Átformálódott az élete: tudott hálás és megelégedett lenni, megtelt az élete örömmel, és ez kihatott a környezetére is. Mikor megkérdezték tőle a titkát, beavatta őket a „játékba.” Vendégeinknek ajándékoztunk egy-egy kis könnyű csomagocskát öt babszemmel.

Ezután vetítettük le a küldetésünket bemutató filmet, amelyben magunk is tudatosítjuk azt a sok jót, ami hozzánk tartozik a Gondviselésnek köszönhetően. Utána beszélgettünk, lehetett kérdezni. Végül megnéztük a Rozsgyesztvo (Születés) című orosz rajzfilmet, melynek bájossága lenyűgöző. Mindenkinek szeretettel ajánljuk karácsony tájékán!

Az alkalmakról készült fotók a képgalériában megtekinthetők.

Fotók: Lobmayer M. Judit és Asztalos Valéria

2019. december 16.