Adventi gyertyagyújtás a Boldogasszony Kolostori Kávézóban

Idén is szeretettel várunk minden érdeklődőt advent szombat délutánjain a Boldogasszony Kolostori Kávézóba (1092 Budapest, Ráday u. 36.) gyertyagyújtásra, elcsendesedésre, beszélgetésre, karácsonyi készületre az iskolanővérekkel.

Időpontok:

november 30. szombat 16:00

Angyali üdvözlet

Tornay Krisztina M. Petra nővér képeiből nyílt kiállítás a kávézóban, a késő gótikus magyar szakrális művészet ihlette alkotások advent folyamán, további rendezvényeink alkalmából is megtekinthetőek. A képek témájához kapcsolódó elmélkedések és muzsika színesítik az est programját, a zenészek Varga Rita, a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont művésztanára (hegedű), Üsth Jutta (fuvola), Csermely M. Irén nővér (zongora) és Lobmayer M. Judit (cselló) lesznek.

december 7. szombat 16:00

Kézműveskedés és karácsonyváró színezés kicsiknek és nagyoknak

Alkalmunk lesz Csompilla M. Éva nővérrel karácsonyi dekorációt készíteni, vagy színezni, Nagy M. Vera nővér és D. Nagy Judit Jézus-váró kifestőkönyvének grafikáit felhasználva.

december 14. szombat 16:00

"A Boldogasszony Iskolanővérek küldetése" - filmvetítés és beszélgetés a szereplőkkel

Hogyan vezet (és főképp miért) mozgó énekiskolát Vera nővér és Gabi társult tagunk Szovátán? Miképp élik meg a szerzetei hivatásukat nővéreink az ortodox többségű Szerbiában, Nagybecskereken? Milyen kihívásokkal néznek szembe és milyen örömökben részesülnek az iskoláinkban tanító nővéreink Debrecenben, Makón, Szegeden és Budapesten? Szeretettel és örömmel ajánljuk minden kedves barátunk figyelmébe azt a filmet, amelyben az elmúlt évben 160. jubileumát ünneplő Magyar Tartományunk bemutatkozik. A 30 perces bemutatkozó filmet beszélgetés követi.

Az adventi délutánjainkat kísérő szokásos finomságokról, a forralt, borról, forró csokiról és harapnivalóról továbbra is a Boldogasszony Konyhája gondoskodik!

Rendezvényeinkre a belépés ingyenes, adományokat misszióink javára köszönettel fogadunk.

Kapunyitás fél négykor!

Kérjük kedves vendégeinket, vegyék figyelembe, hogy kávézónk pincehelyiség, a lejutás sajnos nem akadálymentes. Megértésüket köszönjük!

 

2019. november 19.