Alumni

Rekviem az egyházi iskolák elhunyt diákjaiért, tanáraiért

A Pax Hungarica Keresztény Diákszervezetek Szövetsége idén is megemlékezik az egyházi iskolák elhunyt tanárairól és diákjairól. Az idei rekviem időpontja 2021. november 13. (szombat) délután 4 óra, helyszíne az Országúti Ferences Plébániatemplom (Budapest II. Margit körút 23.). A rekviem élőben követhető lesz  az Országúti Ferences Plébánia honlapján, az ONLINE közvetítés fülre kattintva.

Köszöntő Paschalis nővérnek 1959-ben végzett osztályától

Paschalis nővér 100. születésnapjára egy kedves levelet, imacsokrot és egy nagy kosár ajándékot küldött patronás osztálya, melynek igen nehéz időkben, 1955 és 1958 között volt osztályfőnöke. Sok üldözött, "osztályidegen" család leánya talált közösségre ebben az osztályban, mely még ma is összetart, ennek jele ez a rövid videó a köszöntésről.

Találkozó helyett

Kedves egykori diákjaink! Bár a járványhelyzet idén sem tette lehetővé, hogy találkozzunk a húsvét utáni szombaton, ma is, mint mindennap, szeretettel gondolunk rátok és imáinkban hordozunk titeket és szeretteiteket! Idézzük fel együtt a két évvel ezelőtti találkozót e kisfilm segítségével, annak reményében, hogy jövőre már személyesen is találkozhatunk!

Felhívás

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szociológia Intézetének oktatója (Dr. habil Bögre Zsuzsanna) és diákjai (I. éves MA hallgatók) olyan egykori patronás diákok jelentkezését várják, akik a gimnázium tanulói voltak 1960-1970 között. A megkeresés célja, hogy egy olyan beszélgetésre invitáljuk őket, amely az iskolás évek tapasztalatairól szól.

In memoriam dr. Nagy Mária Eleonóra

1934. augusztus 29. – 2020. november 8.

Elhunyt Dr. Nagy Mária Eleonóra, a Miasszonyunk Iskolanővérek Diákjainak Országos Szövetségének első elnöke. A megalakulástól, 1991 novemberétől tizenkét éven át vezette a szövetséget. Nagy szeretettel, odaadással dolgozott az öregdiákok közötti kapcsolattartáson.

Online is követhető lesz a requiem az egyházi iskolák elhunyt diákjaiért és tanáraiért

A Pax Hungarica Keresztény Diákszervezetek Szövetsége idén 30. alkalommal emlékezik meg az egyházi iskolák tanárairól és diákjairól. Az idei requiem időpontja 2020. november 14. (szombat) délután 4 óra, helyszíne a Margit körúti Ferences Plébániatemplom. A requiem élőben követhető lesz  az Országúti Ferences Plébánia honlapján, az ONLINE közvetítés fülre kattintva.

Felhívás! FRISSÍTVE

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szociológia Intézetének oktatója (Dr. habil Bögre Zsuzsanna) és diákjai ( I. éves MA hallgatók) olyan egykori patronás diákok jelentkezését várják, akik a gimnázium tanulói voltak 1950-1960, 1960-1970 vagy 1970-1980 között. A megkeresés célja, hogy egy olyan beszélgetésre invitáljuk őket, amely az iskolás évek tapasztalatairól szól.

Öregdiák-találkozó 2020

Sajnálattal értesítjük az érdeklődőket, hogy a meghirdetett rendkívüli veszélyhelyzet miatt az eddig meghirdetett rendezvényeink, így a Boldogasszony Kolostori Kávézóba tervezett nagyböjti alkalmak és az áprilisi öregdiák-találkozó is elmaradnak. Az eseményre regisztráltaknak értesítést küldünk.
Kérjük, további hírekért kísérjék figyelemmel honlapunkat, Facebook-oldalunkat.