Plósz Mária Georgia nővérünket magához hívta az Úr

Plósz Katalin M. Georgia

Hosszú, türelemmel és hittel viselt szenvedés után 2015. december 7-én az Úr magához szólította Georgia nővért.

Hálaadó szentmise keretében búcsúzunk Tőle 2016. január 10-én vasárnap de. 10 órakor a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont kápolnájában. (Bp, IX. ker. Knézich u. 3-13.) Hamvait  2016. január 12-én kedden 11:30-kor temetjük el az Új Köztemetőben (Bp. X. ker. Kozma u. 8.)

Tovább...

Mint a fizikai kísérleteket szorgalmazó pedagógust, eredményes versenyre készítő mentort, Eötvös Loránd kutatót a tudományos élet többször elismerte: Mikola Sándor-díjat, Eötvös érmet, Marx György alapította fizikatanári Vándorplakettet kapott, végül a Magyar Tudományos Akadémián a fizika tanároknak járó legmagasabb kitüntetést, a Rátz Tanár Úr Életműdíjat is átvehette szakmai munkásságáért. Egész életében mint lelkes iskolanővér, Gerhardinger Boldog Terézia anya elkötelezett követője tevékenykedett. A hosszan tartó Parkinson-kórt mint testvért fogadta, akivel igyekezett jó barátságban lenni. Szenvedése és halála is - miként az egész élete - a szerzetesi odaadás igenjéről szólt.

Később tervezünk feltölteni részletesebb életrajzot és képeket, videót is Georgia nővérről. (FRISSÍTÉS: ez megtörtént, a videóért és további írásokért IDE kattintson!)

Gyászjelentés

A szerzetesek évére készült Örüljetek! kisfilm. (Georgia nővér 4:23-nál)