Jézus-váró színező festeni szeretőknek

Megjelent Nagy Éva Vera SSND és D. Nagy Judit adventi kifestője,  Jézus-váró kifestőkönyv festeni szeretőknek  címmel. A 32 oldalas, nagy alakú kifestő füzet iskoláink jótékonysági vásárain kapható, s az EFOP 1.3.7-17.00073 projekt keretében született.
Ehhez kapcsolódik december 8-i adventi programunk a Boldogasszony Kolostori Kávézóban, ahova felnőtteket és gyerekeket egyaránt várunk!

Tovább...

A könyv ismertetőjéből:

Nagy Éva Vera iskolanővér a Boldogasszony Iskolanővérek szovátai missziójának vezetője, kórusvezető, egyházzenész, zenepedagógus, és D. Nagy Judit képzőművész, pedagógus, háromgyermekes édesanya testvérek. Művészi felfogásuk sokban hasonlít: elköteleződésük a magyar népi hagyomány, népművészet motívumai, mély szimbolikája irányában, a keresztény hit tanításának otthonossága, játékosság, finomság, derű, szabadság és nyitottság a vonalak, formák saját törvényszerűségeire, táncára, természetközelség, a gyermeki fantázia gazdagsága, tágassága rajzaikat is rokonítják. Kiadványunkban adventi ihletésű műveik szerepelnek.

Télen, december havában a természet és a kereszténység egy-egy fontos időszaka kapcsolódik össze: a legmélyebb sötétség az élet hiánya, sóvárgás a fényre, melegre, igazságra a Megváltó születésének örömhírével, Isten megtestesülésének ünnepével.

A sötétségben megjelenő fény, az emberi elhagyatottságba reményt hozó Megváltó születése az öröm és a belső béke hírnöke.

E reménynek megélésére s megosztására küldettek az iskolanővérek, s ezt hirdeti a művészet is szépségével.

A megjelenés kapcsán közös adventi színezős délutánt is szervezünk a Boldogasszony Kolostori kávézóban december 8-án, szombaton 16 órakor. A felnőtteket forralt borral, a gyerekeket forró csokival, valamint zenével, lelki útravalóval várjuk!